Najbolji frizeri su Amalia Pifar i Aida Osmić

Ocjenjivao se tehnički doseg i kreativnost (M. MIJOŠEK)
Ocjenjivao se tehnički doseg i kreativnost (M. MIJOŠEK)

Strukovna škola Pula bila je jučer organizator i domaćin Međužupanijskoga natjecanja u kojem su sudjelovalo 14 učenika trećih razreda srednjih škola koji se obrazuju za zanimanje frizer s deset mentora. Na natjecanju su sudjelovali učenici Gospodarske škole Buje, Mješovite industrijsko-obrtničke škole Karlovac, Obrtničke i tehničke škole Ogulin, Obrtničke i tehnička škola Opatija te Strukovne škole Pula.

Teorija i praksa

Otvarajući natjecanje, dobrodošlicu natjecateljima zaželio je ravnatelj Strukovne škole Pula Ivo Bebek te naglasio da su sa zadovoljstvom organizirali natjecanje na kojem sudjeluju učenici i učenice koji se obrazuju za zanimanje frizer iz Karlovačke, Primorsko-goranske i Istarske županije.

- Potrudili smo se osigurati sve potrebne uvjete za odvijanje natjecanja. U našoj školi i u Puli osjećajte se ugodno i zadovoljno. Želimo vam puno sreće i uspjeha u natjecanju, neka vam posjet našoj školi ostane u trajno lijepom sjećanju, ma kakav rezultat postigli na natjecanju, poručio ima je ravnatelj Bebek.

Nakon svečanog otvaranja natjecanja, u prvom dijelu učenici su imali pisanu provjeru stručno-teorijskih znanja iz Tehnologije

frizerstva, Dekorativne kozmetike, Vlasuljarstva i Dermatologije. Tijekom prijepodneva imali su i praktičnu provjeru stečenih vještina, navika i umijeća koje su pokazivali na modelima lutaka u školskom frizerskom praktikumu. Učenici i učenike natjecali su se u kategoriji ženskih frizura i to dnevne i vjenčane frizure na ženskom modelu te u kategoriji muških frizura i to izradom kreativnih frizura četvrtastoga izgleda i modernim šišanjem, takozvana ulična moda. Ocjenjivao se tehnički doseg i kreativnost. Nakon višesatnog ispitivanja učenici koji su osvojili prvo i drugo mjesto izborili su sudjelovanje na Državnom natjecanju frizera u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koje će se održati u travnju u Vinkovcima.

Izborili državno natjecanje

U kategoriji ženskih frizura prvo mjesto osvojila je Amalia Pifar iz Strukovne škole Pula, s mentoricom Katjom Velkavrh, a drugo mjesto Antonia Mlacović iz Obrtničke škole Opatija s mentoricom Suzi Hess. U kategoriji muških frizura prvo mjesto pripalo je Aidi Osmić također iz pulske Strukovne škole, s mentoricom Renatom Čurić Sviben, dok je drugo mjesto osvojila Nikol Miloš (Gospodarska škola, Istituto professionale Buje, s mentoricom Ivanom Grgić.

Inače, u Strukovnoj školi Pula učenici se obrazuju za zanimanja tehničar nutricionist, kozmetičar, odjevni tehničar, frizer, stolar, mesar i pekar, a trenutno ih ima 295 podijeljenih u 14 odjeljenja. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter