Nagrađeni najbolji učenici i sportaši Novigrada

(L. JELAVIĆ)
(L. JELAVIĆ)

Tradicionalno se uz Dan Grada i u okviru fešte Svetoga Pelagija, Novigrad organizira prijem za najbolje učenike srednjih škola i sportaše koji su rezultatima obilježili proteklih godinu dana, iskazujući svima zahvalu za uloženi trud i postignute rezultate kojima se promovira i sam grad.

Učenicima srednjih škola koji žive području Novigrada dodijeljeno je po 500 kuna, a ukupno su nagrađena 22 učenika i učenice za odličan uspjeh u prošloj školskoj godini. Kako Novigrad nema srednju školu, učenici s tog područja svoje su znanje pokazivali u srednjim školama širom Istre. Najviše odlikaša je iz Srednje škole Mate Balote iz Poreča, ukupno 13 učenika, po dvoje su u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli i Pazinskom kolegiju - klasičnoj gimnaziji, te po jedan u Turističko-ugostiteljskoj školi Antuna Štifanića u Poreču, Srednjoj školi „Vladimir Gortan“ u  Bujama, Talijanskoj srednjoj školi u Bujama i Medicinskoj školi u Puli.

- U povodu Dana Grada nagrađujemo izvrsne, najbolje u raznim područjima, pa tako i učenike. Grad cijeni i potiče izvrsnost u svojim sredinama. Nama je potrebno vaše znanje, jer znanje je presudno za razvoj naših sredina. Idite za znanjem, to će vam donijeti bolji život. I ovo je poticaj da i dalje budete izvrsni i doprinosite svom gradu. Koliko je važno biti izvrstan u sportu, toliko je važno biti izvrstan u školi. Imali smo lijepu paletu uspjeha u sportu, svima čestitke, a kako se dolazi do izvrsnosti i sportske slave neka vam uzor bude naš olimpijac Gianni Cernogoraz. Sport je bitan u životu, ali ističem posebno učenje i samo učenje, to će vas odvesti na pravi put, poručio je mladima gradonačelnik Novigrada Anteo Milos.

Za sportske rezultate nagrađeni su selekcija djevojčica Odbojkaškog kluba Novigrad, selekcije U-9 i U-11 te seniori Nogometnog kluba Novigrad, te Moreno Emanuelle Pinter, Giovanni Cernogoraz i Dušan Brečević.

Fešta svetog Pelagija nastavlja se sutra bogatim programom.  Program otvaraju sportaši, a u večernjim su satima glazbene priredbe na četiri pozornice u gardu. U starogradskoj jezgri će se svirati i zabavljati „po domaće“, Miro Ungar i kvartet Gruber nastupaju u Prolazu Boška Petrovića, Vervet i Jinx su na Velikom trgu, a na Porporeli klapa Cambi i iza njih DJ party. Nedjelja je također puna događanja, a počinju prvi sportaši (streljaštvo, stolni tenis, odbojka, biciklisti…). U 11 sati je zakazana procesija iz crkve Gospe od Karmela do župne crkve gdje će btii održano svečano misno slavlje. U 19 sati će biti održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti dodijeljena i godišnja gradska priznanja, slijedi ribarska fešta na Mandraču, pa niz koncerata širom grada. Veliki vatromet u ponoć označit će službeni završetak fešte, ali je sigurno da će zabava uz glazbu i ribarske specijalitete potrajati mnogo duže. (Luka JELAVIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter