Načelnik Karojbe smanjio si plaću


Općinskom proračunu Karojbe potreban je hitan rebalans koji će se pripremiti za iduću sjednicu, zaključeno je na posljednjoj sjednici općinskog vijeća.

Naime, polugodišnji je izvještaj pokazao da je proračun planiran u iznosu od 7,04 milijuna kuna do srpnja realiziran tek s 787 tisuća kuna. Najveći manjak odnosi se na planiranu izgradnju dječjeg vrtića (3,12 milijuna kuna), ali se ni porezni prihodi ne slijevaju u očekivanoj količini. Godišnji obračun za lanjsku godinu pokazao je da je općina realizirala proračun u visini od 2,09 milijuna kuna, a prvotni je plan bio 6 milijuna kuna.

"Brojke govore sve. Moj je zaključak da se nije radilo", kazala je Sanja Mališa (HDZ), pa se za riječ javio bivši karobjanski načelnik, a sada vijećnik Denis Lakošeljac (nezavisna lista) ustvrdivši da zbog toga što su bili izvanstranački nisu imali podršku ni države ni županije.

- Treba biti svjestan kako sustav funkcionira i nećemo ga mi u Karojbi promijeniti. Cilj nam je da se otvore vrata sustava i privuče novac, a to nije ni prodaja ni kupnja, nego normalan rad u sustavu, komentirao je predsjednik vijeća Irenko Pilat (IDS). Istaknuo je da je prazna općinska blagajna s određenim dugovima (oko 600 tisuća kuna) posljedica izgradnje sportske dvorane s čime se nije složila Mališa ni Pilat.

Karojski načelnik Alen Rosić smanjio si je plaću za 25 posto, pa mu sada iznosi 7 tisuća kuna neto. U tijeku je natječaj za izgradnju dječjeg vrtića na koji se javilo četiri tvrtke.

Izgradnja svlačionice u Škropetima neće se zasad nastaviti, jer projekt nije prošao u Ministarstvu regionalnog razvoja. Visina komunalnog doprinosa vraćena je (povećana) na razinu iz lanjske godine. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter