Načelnik i njegov zamjenik moći će biti volonteri

Vrsar
Vrsar

Jedanaest točaka dnevnog reda našlo se pred vijećnicima Vrsara koje je pod predsjedavanjem Franka Matukine održalo 27. sjednicu u ovome mandatu. Bez primjedbi usvojeno je izvješće o stanju sustava civilne zaštite na području općine Vrsar. Nakon pojašnjenja općinskog pročelnika Slobodana Vugrinca o izmjeni i dopuni nekoliko članaka u Statutu općine Vrsar, vijećnici su ih prihvatili bez primjedbi.

U Statutu Vrsara brisan je stavak koji predviđa da jedan od dva zamjenika općinskog načelnika mora biti iz redova talijanske nacionalne manjine. Mijenja se i član Statuta prema kojem najmanje jedan član Općinskog vijeća mora biti pripadnik talijanske nacionalne manjine. Ako na izborima za članove Općinskog vijeća na bude izabran barem jedan pripadnik talijanske nacionalne manjine, broj članova Općinskog vijeća u tom slučaju povećat će se za jednog člana iz redova pripadnika talijanske nacionalne manjine. Od sada načelnik i njegov zamjenik odlučuju hoće li dužnost obavljati profesionalno. I zadnja dopuna Statuta odnosi se na obavezu da u svim odredbama Statuta pojam Općina Vrsar i naziv naselja Vrsar dopunjuje se povlakom i nazivom na talijanskom jeziku – Orsera.

Općinsko vijeće Vrsara darovalo je zemljište u vrijednosti od 711.179 kuna društvu Odvodnja Poreč radi izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Petalon. Vodoopskrbnom sustavu Istre - Vodovod Butoniga Buzet bit će ugovorom prenesen poslovni udjel u iznosu od 66.800 kuna. Također je prihvaćena jednoglasno i izmjena Odluke o preuzimanju obveze sufinanciranja izgradnje Županijskog centra  za gospodarenje otpadom Kaštjun, gdje Općina Vrsar preuzima podmirivanje povrata kredita u ukupnom iznosu od 184.552 eura, a plaćanje će izvršiti u tromjesečnim iznosima na rok od 20 godina počevši od ove godine.  Pročelnik Vugrinec referirao je i o izvršenju programa komunalnih potreba u 2016. godini gdje je za gradnju objekata i uređaja prometne infrastrukture utrošeno 1.388.074 kuna. Za javnu rasvjetu 64.597 kuna, za uređenje zone Montraker 502.973, uređenje starogradske jezgre Vrsara 200.000 kuna, rekonstrukciju rive 507.289, izgradnju sportskog centra 262.000  te zbrinjavanje otpada 573.310 kuna, odnosno ukupno oko 3.500.000 kuna. Vijeće je dalo zeleno svjetlo kod odabira najpovoljnijeg ponuđača za održavanje javne rasvjete. Od dostavljenih šest adresa na koje je poslan zahtjev za ponudu javio se samo jedan i to firma Đusto.d.o.o. iz Čuši koja je tako odabrana od strane povjerenstva za najpovoljnijeg ponuđača. (Slaven BRAJKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter