Na trećoj dražbi prodan prostor Arena modne kuće


Trgovački sud u Rijeci oglasio četvrtu javnu dražbu na kojoj prodaje zgradu Arena modne kuće d.o.o. u stečaju na pulskoj Rivi. Dražba će se održati 27. svibnja, a kupci će se moći nadmetati za dijelove zgrade, ali ne i za čitavu zgradu jer se prodaje u dijelovima. No, tko kupi sve etaže može postati vlasnikom zgrade.

Stečajna upraviteljica Marija Ružić nam je pojasnila da će ta nekretnina sada biti ponuđena na prodaji po cijeni koja će biti niža za 10 posto. U prve dvije dražbe nuđeno je 3.758 četvorna metra za ukupno 18,6 milijuna kuna. U trećoj za 16,2 milijuna kuna, a sada se nudi za 14,2 milijuna kuna. No, sada se nudi 99 kvadrata manje koliko je prodano u trećoj dražbi. Ružić nam je pojasnila da je to prodano jednom pulskom poduzetniku i da je to prostor u prizemlju nasuprot zgrade Urbisa, odnosno obuhvaća dio sadašnje trgovine antikviteta i prostor koji se nadovezuje na tu trgovinu. Inače, u trećem nadmetanju se taj prostor nudio za 450 tisuća kuna, a stečajna upraviteljica nam je pojasnila da je izgledno da će taj iznos, kao i ostatak od prodaje zgrade biti uplaćen razlučnom vjerovniku, odnosno OTP banci, koja je dobila i novac od prodaje strojeva.

Ranije nam je stečajna sutkinja Trgovačkog suda u Rijeci Ljiljana Ugrin pojasnila da će dobivenim novcem od prodaje zgrade ili njezinih dijelova, namiriti razlučne vjerovnike te očekuje da će biti novca i za radnike i ostale vjerovnike. (P. GREGOROVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter