Na Putovima rovinjskih delicija čak 14 restorana

(N. ORLOVIĆ RADIĆ)
(N. ORLOVIĆ RADIĆ)

U suradnji s Turističkom zajednicom i hotelijersko-ugostiteljskom kućom Maistra, članovi Udruženja obrtnika Rovinj, napose Ceha ugostitelja, već četvrtu godinu zaredom u gradu svete Eufemije organiziraju Festival gastrononomije pod nazivom Putovima rovinjskih delicija. Sam Festival ima dvije edicije - proljetnu i jesenju.

- Osim s prirodnim i povijesnim ljepotama Rovinjci se ponose i svojim gastronomskim naslijeđem te i na tom planu imaju što i ponuditi. Konkretno, iz te je zamisli prije četiri godine izrastao i Festival hrane, popularno nazvan Putovima rovinjskih delicija, koji iz godine u godinu, bilo u jesenjem ili proljetnom izdanju, bilježi sve veći broj poklonika, rekla je u petak na konferenciji za novinare, koja se održala u u restoranu Brancin da Nino, direktorica Turističke zajednice Rovinj Odete Sapač.

Govoreći o posljednjoj ediciji, koja starta u nedjelju, 19. travanja i trajat će sedam dana, predsjednik Udruženja obrtnika Marino Deković istaknuo je da će ovom prigodom čak četrnaest restorana, po prigodnim i popularnim cijenama od 100 kuna za tri slijeda, bilo mesnog ili ribljeg i uz čašu vina, pokazati ono najbolje što znaju i umiju, ne bi li se i na taj način dodatno promovirala turistička ponuda Rovinja.

- Važno je istaknuti i našu želju, a ta je da domaći steknu naviku odlaska u restorane, a strani gosti da kušaju autohtone specijalitete i naše sezonske namirnice pripremljene s puno znanja, mašte i ljubavi, istaknuo je Deković, dodavši i da je ove godine ponuda rovinjskih restorana iznimno bogata i šarolika, a upravo ta ponuda danas i u budućnosti brendirat će Rovinj na kulinarskoj karti Europe, zaključio je on. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter