Na mimohodu ponosa očekuje se 700 sudionika

S lanjskog mimohoda ponosa (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
S lanjskog mimohoda ponosa (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

U utorak 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u Puli će se održati 2. mimohod branitelja Istarske županije. Mimohod, u organizaciji Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Istarske županije, započinje u 10 sati. Kreće se ispred Parka Franje Josipa, duž Rive, Ulicom sv. Ivana, Carrarinom preko Giardina pa do Doma hrvatskih branitelja gdje će se održati središnja svečanost.

Članovi organizacijskog odbora pozvali su sve građane da se odazovu mimohodu i na taj način proslave i obilježe taj veliki dan. Očekuje se oko 700 sudionika.

- Dođite, sudjelujte. Izvjesite zastave na prozore, budite ponosni jer to je dan ponosa, pozvao je Ante Kovačević i predstavio, između ostalog, tijek obilježavanja toga državnog praznika.

Obilježavanje počinje već danas, otvaranjem izložbe fotografija udruga branitelja te umjetničkih slika koja će se održati u Domu hrvatskih branitelja s početkom u 10 sati, a bit će otvorena do 6. kolovoza. Nastavak svečanosti je u utorak, 5. kolovoza. U 8 sati u pulskoj katedrali će se održati misa, a od 9 do 9.30 sati na Gradskom groblju i u Parku Franje Josipa polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odat će se počast poginulim hrvatskim braniteljima. Slijedi mimohod koji će završiti u Domu hrvatskih branitelja kulturno-umjetničkim programom u kojem će, između ostalih, nastupiti učenici Osnovne škole Šijana i Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter