Na Karolini 142 izlagača iz Hrvatske i inozemstva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sutra, u četvrtak 2. listopada, s početkom u 9.30 sati na Karolini će se svečano otvoriti 17. Obrtnički sajam Istre. Na njemu će se predstaviti ukupno 142 izlagača, od čega 62 iz Istarske županije, 77 iz ostalih dijelova Hrvatske i tri iz inozemstva. Od ukupnog broja izlagača, 78 je obrta, 28 poduzeća, dvije škole, devet obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, 13 komora i udruženja, dvije udruge, jedna zadruga te devet inovatora, a 89 izlagača već su izlagali na istarskom sajmu. Sajam će na Karolini trajati sve do nedjelje, 5. listopada i ulazak za posjetitelje je besplatan.

Sajam je prilika za prodaju, promociju, degustaciju, ali i prezentaciju te stvaranje novih poslovnih suradnji. Sajam bi, prema najavama, trebao otvoriti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, uz nazočnost župana Valtera Flega, gradonačelnika Pule Borisa Miletića te Sanjina Halimovića, ministra razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH.

Ovogodišnji partner sajma je Obrtnička komora Šibensko kninske županije, a njegovi su organizatori Obrtnička komora Istarske županije, Istarska županija, Grad Pula, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula. Prvog dana sajma, od 10 do 15 sati moći će se kontrolirati vid, a održat će se i radionica "Pravni i porezni rizici u poslovanju malih poduzetnika - komercijalni ugovori i radni odnosi" s početkom u 13.30 sati i to u Maloj sali Županijske komore Pula. Drugog i trećeg dana, dakle u petak i subotu, sajam je otvoren od 9 do 20 sati, dok se u nedjelju zatvara u 17 sati, nakon podjela priznanja i nagrada koja će se održati u 16 sati. I ove godine organizator će nagraditi najbolju sajamsku prezentaciju, te dodijeliti priznanja za oblikovanje proizvoda i priznanje za najbolji proizvod sajma. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter