Na Kamenjak automobilom za 35 kuna dnevno

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Javna ustanova Kamenjak od ponedjeljka je započela s naplatom ulaza motornim vozilima u značajni krajobraz Donji Kamenjak i medulinski arhipelag. Ulaz za pješake i bicikliste je kao i do sad besplatan, a radno vrijeme ulaznih rampi je od 7 do 21 sat.

Ove je godine sustav rampi nadograđen te magnetske kartice za pretplatnike neće više biti u uporabi, već LPR sustav čitanja registarskih oznaka.

Kroz ulazno-izlazni punkt Rupine moći će ući isključivo korisnici prepaid ulaznica (višednevnih, mjesečnih, godišnjih), dok će se ulaz Paredine, osim za prepaid korisnike, koristiti za posjetitelje koji gotovinskim plaćanjem kupuju direktno na rampi.

Cijena dnevne ulaznice za automobile ostaje kao i prošle godine i iznosi 35 kn, ali moguće su uštede kupovinom višednevnih ulaznica koje se koriste u kontinuiranom slijedu. Na raspolaganju su i višednevne karte za vozače motocikla i mopeda, a informacije o cijenama moguće je pronaći na mrežnoj stranici
www.kamenjak.hr.

Ustanova poziva sve osobe s prebivalištem u Premanturi i vlasnike parcela na Donjem Kamenjaku da dostave svoje dokumente (preslike osobne iskaznice i prometnu dozvolu, a vlasnici zemljišta i vlasnički list) kako bi se mogli pohraniti u bazu podataka i nesmetano besplatno ulaziti u područje. Dokumenti se mogu dostaviti na info punkt u Kući prirode u Premanturi i na ulazu Paredine. Sva sredstva prikupljena od naplate ulaznica i korištenja područja, Javna ustanova Kamenjak sukladno Zakonu o zaštiti prirode, ulaže u zaštitu, održavanje, očuvanje i promociju zaštićenih područja općine Medulin. (K. TADIJIĆ)


 


Podijeli: Facebook Twiter