Na jesen stotinu djece kreću u novu osnovnu školu u Žbandaju

Srušena stara škola na čijem će mjestu niknuti nova (T. KOCIJANČIĆ)
Srušena stara škola na čijem će mjestu niknuti nova (T. KOCIJANČIĆ)

Za desetak dana kreće gradnja nove škole u Žbandaju, za što je na natječaju za izvođača radova izabrana tvrtka Radnik Križevci. S njom Grad Poreč kani ovih dana potpisati ugovor u kojem će biti istaknuto da je rok izvođenja 150 dana. Nova zgrada, vrijedna oko 7,5 milijuna kuna, napravit će se na mjestu postojeće, sada srušene školske zgrade.

Radnik najbolji

- Poručujemo javnosti i roditeljima da nova područna škola mora biti gotova do rujna, odnosno do početka školske godine 2017./2018., doznajemo od pročelnika gradskog odjela za upravljanje imovinom Đulijana Petrovića. Rekao je da su primili ukupno osam ponuda na javnom nadmetanju, od kojih su šest bile valjane, a ona križevačkog Radnika ocijenjena je najboljom.

Osim u Žbandaju, Grad kani uskoro, najvjerojatnije u travnju, početi gradnju nove škole u Finidi, vrijednu 60 milijuna kuna. Za obje škole Grad uzima kredit na rok otplate od 10 do 15 godina. Rok dovršetka škole u Finidi jest rujan iduće godine.

Prema riječima gradonačelnika Edija Štifanića, nova područna škola u Žbandaju imat će oko tisuću kvadrata za stotinu učenika od prvog do četvrtog razreda. Uz školu, koja će imati kuhinju, blagovaonicu, zbornicu i svlačionicu, sagradit će se manja sportska dvorana i parking. Od rujna prošle godine djeca, koja su polazila staru školu u Žbandaju, nastavu pohađaju u Svetom Lovreču.

Kako ističe Štifanić, činjenica je da je MO Žbandaj jedan od najbrže rastućih i trenutno ima već 80 učenika. Nova dvorana neće biti na raspolaganju samo školarcima, već će služiti i drugim žiteljima za potrebe mjesnog odbora, rekreacije za starije i druge aktivnosti mještana. (Tanja KOCIJANČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter