Na Hidrobazi fešta TV Istre i radija Rovinj FM-a

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Fešta TV Istre i radija Rovinj FM-a ove je nedjelje preplavila novouređenu plažu Hidrobaze na Puntiželi, privukavši mnoštvo ljudi, i domaćih i turista, koji su u redovima čekali na ćevape i pivo pa onda i na slobodno mjesto za prepunim stolovima. S glazbene pozornice zabavljali su ih Dean Bakić, Alen Vitasović s pratećim bendom i rockeri iz Rovinja, grupa Big Wave. Za jednim od stolova s djecom su se bavili Vesna Mileta Laković i Frano Meden iz pulske udruge Birikina. Za novinare i snimatelje Rovinj FM-a i TV Istre bio je to radni dan, javljali su se uživo i prenosili atmosferu s Puntižele, razgovarali s posjetiteljima.

- Željeli smo počastiti svoje slušatelje besplatnim koncertom, okupiti ljude oko istarske priče, istarskih ćevapa, istarskog piva i istarskih izvođača, a čini se da smo uspjeli. Neobično puno ljudi se odazvalo, kaže Ana Pisak, glavna urednica istarske televizije za koju veli da je najgledanija na području županije kad su u pitanju gledatelji srednje životne dobi.

U godinu dana otkad je na funkciji glavne urednice, ističe, okreću se pričama o običnim ljudima, a među najgledanijima su emisija za djecu „Šareni svijet“ koja ide uživo te „Sidi da ti rečem“ novinarke Martine Fabris. Emitiraju 18 sati programa dnevno, imaju 20-ak zaposlenih i još toliko honoraraca. Od lani imaju novu web stranicu s više od 1.300 posjeta, a stranica na Facebooku danas im je dobila svoj 10-tisućiti lajk, kaže Pisak.

S Rovinj FM-om, pojašnjava nam direktor Igor Franković, on i brat Ivan krenuli su u kolovozu 2015. i u nepune dvije godine, sada s 11 zaposlenih, postali su prva lokalna i treća istarska radiopostaja po slušanosti. „Svoji smo, drugačije pristupamo temama, a imamo i izvrsnog glazbenog urednika Alberta Vičića koji slaže pjesmu po pjesmu, a u 24 sata našeg programa pustimo ih i 300-tinjak. Istra je tako mala a svi se drže odvojeno pa smo htjeli pružiti primjerom što se može napraviti zajedno. Iznenadio sam se koliko je naših slušatelja došlo dati podršku ovoj našoj manifestaciji“, kaže Igor, javnosti poznat i kao veliki humanist. U akcijama koje je organizirao sugrađaninu Đaniju osiguran je novac za operaciju, u akciji Srce regije za Muhameda u mjesec dana prikupljeno je 134 tisuće kuna, a pokrenuo je i lavinu brige za obitelj Marinić, samohranog oca i njegovo šestero djece.

- Odličan radio! Ujutro kad ustanem prvi je Rovinj FM pa onda tek ide kava, tuširanje i tako redom. Sve im je odlično, od početka do kraja, i glazba i razgovori, govore nam uglas Edi, Ifo i Augustin koji su na feštu svog radija stigli biciklima iz Rovinja. Prešli su 38 kilometara radi dobrog provoda, da iskoriste produženi vikend i nađu se s prijateljima iz Zagreba, Gordanom i njegovom obitelji.

(Duška PALIBRK)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter