Na gradilištu hotela Belvedere 400 građevinara

Potpuno obnovljeni hotel prve bi goste trebao dočekati 15. lipnja (M. ANGELINI)
Potpuno obnovljeni hotel prve bi goste trebao dočekati 15. lipnja (M. ANGELINI)

U punom su jeku građevinski radovi u Medulinu, na Arenaturistovom hotelu Belvedere. Ovaj hotel na impresivnih 25 tisuća kvadrata u novom će ruhu, s četiri zvjezdice, te s novim brendom Park Plaza prve goste dočekati već 15. lipnja. Prema sadašnjem stanju na gradilištu, teško bi bilo u to povjerovati kada se ne bi znalo da je hotel za ljeto već bukiran. Belvedere je trenutno ogromno gradilište s 400-tinjak radnika dnevno, teškom mehanizacijom i hrpama građevinskog otpada, što je potpuno promijenilo izgled hotela izgrađenog 1974.

Direktor Roberto Hrelja kaže da će se zbog dizanja kvalitete promijeniti i klijentela. Naime, cijene su im ove godine više za 15 do 40 posto.

- Mislim da ćemo zadržati oko deset posto naših starih gostiju. A i mi se svi moramo dodatno educirati. Belvedere sa sportskim centrom u sezoni zapošljava oko 120 djelatnika. Već ih je sada dio na edukaciji u hotelu Histria. Ipak je to viša kvaliteta koja mora udovoljavati standardima Park Plaze, kaže Hrelja dok prolazimo kroz gradilište vrijedno čak 17 milijuna eura, što je najveća pojedinačna investicija u istarskom hotelijerstvu ove godine.

U većem dijelu hotela u tijeku su grubi radovi, dok se zapadno krilo s oko 200 soba užurbano dovršava. Treba biti gotovo do 16. svibnja, čime će skoro polovica obnove biti gotova. U ulaznom holu s recepcijom te restoranom i velikom terasom još nisu počeli fini radovi, kao ni u nižim etažama gdje su smješteni unutarnji bazen, wellness sadržaji te konferencijske i kinodvorana. Istodobno s okončanjem najgrubljih radova i odvozom ogromne količine građevinskog otpada počet će se uređivati hortikultura hotela s najljepšim pogledom u Medulinu koji uistinu ostavlja bez daha.

Ovo je do sada najveća investicija Arenaturista u jednu nekretninuOno po čemu će biti poseban je veliki novi wellness centar na čak 1.600 kvadrata s izdvojenim dijelom samo za sportaše, s teretanom i svlačionicama te posebnim ulazom. Uz wellness centar uredit će se i veliki unutarnji bazen, jedan od najvećih u Istri. (Barbara BAN; snimio Manuel ANGELINI)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter