Na dva kotača od trga na Katurama do konoba

Mađioničar Stefano izveo je performans vozeći s povezom preko glave (Adriano ŠĆULAC)
Mađioničar Stefano izveo je performans vozeći s povezom preko glave (Adriano ŠĆULAC)

Trg na Katurama u nedjelju je bio prepun roditelja, djece i rekreativaca koji su ispratili više od stotinjak biciklista na biciklijadu Terra Albona, a obišli su tri obiteljska poljoprivredna imanja na području Labinštine - u mjestu Sv. Nedelja, Eržišće i Tomažići. Osim rekreacije, bila je to prigoda za degustaciju lokalnih delicija, poput domaćeg kruha, sira, sezonskog lokalnog voća, tradicionalnih kolača, sokova te vina lokalnih proizvođača.

Vozio s povezom preko očiju

Za zagrijavanje prije starta pobrinula se Monika Derosi Crnogorac sa svojim plesnim studijom Il Movimento. Jedna zanimljivost obilježila je početak biciklijade. Pulski mađioničar Stefano sa starta je krenuo biciklom s povezom na očima.

Ruta je bila namijenjena svim uzrastima, a dužina staze 28 kilometra. Bila je to prigoda i za predstavljanje labinskih sportskih klubova u organizaciji Sportske zajednice Grada Labina. Demonstrativne utakmice odigrali su rukometaši, nogometaši, odbojkaši, a su održane prezentacije juda, tenisa, jedrenja i planinarenja.

Oni najmlađi svakako su se razveselili besplatnom vlakiću koji je vozio na relaciji Labin centar – Trg Kature. Nakon starta biciklijade održao se prigodni zabavni program, u kojem je nastupio mladi uspješni pjevač Rafael Santaleza, održale su se plesne radionice, a najmlađe je zabavljao mađioničar Stefano.

Jahanje i puštanje lampiona

Program se nastavio i u poslijepodnevnim satima, kada je konjički klub Accordia organizirao rekreativno jahanje, a navečer su se puštali lampioni s trga Kature, odnosno livade nasuprot trgovačkog centra Konzum. Za odličnu organizaciju, osim Grada Labina, Udruga i sportskih klubova, pobrinuo se i Mjesni odbor Kature. Čitav program odvijao se u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter