Na biciklijadi sudjelovalo više od 170 biciklista

Sudionici biciklijade
Sudionici biciklijade

Nekadašnja vodnjanska biciklijada koja je pratila završetak akcije "Moj kažun - La mia casita" pod nazivom "Bumbar bike marathon" održala se ove nedjelje u Vodnjanu pod nazivom "Jug na dva kotača". Na biciklijadi se ove godine okupilo preko 170 sportaša, rekreativaca i ljubitelja biciklizma kako odraslih tako i djece. Nakon prijave sudionika krenula je vožnja te je tako na dužu rutu, od 27 kilometara krenula polovina sudionika, dok su ostali, među kojima je bilo pretežito djece, odvozili kraću rutu od 11 kilometara.

Duža ruta krenula je iz parka kažuna prema Mednjanu, preko Mandriola i Betige do Barbarige te natrag preko Batvača i Svete Foške. U Barbarigi je za sudionike organizirana pauza uz okrjepu. Vozilo se pretežito biciklističkim stazama i poljskim putovima. Kraća je ruta prolazila biciklističkim putovima do izlaska za Mednjan te natrag prema parku kažuna. Kako bi sve išlo prema planu, biciklijadu su pratili i vatrogasci DVD iz Vodnjana i jedna liječnica.

Na samom cilju, kod parka kažuna, za sudionike je organizirana marenda i druženje. Biciklijada u Vodnjanu treća je iz ciklusa akcije "Jug na dva kotača" koju zajednički organiziraju turističke zajednice klastera južne Istre (Pula, Fažana, Medulin, Vodnjan, Ližnjan, Barban i Marčana). Slijedeća biciklijada će se održati u Šišanu u lipnju, dok će se preostale dvije, na području Barbana, Marčane i Medulina održati u rujnu i listopadu kada će uslijediti i izvlačenje nagrada.

Glavna nagrada je bon u vrijednosti od tri tisuće kuna kojeg su osigurali organizatori, a sudjelovanje u svim biciklijadama je besplatno. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter