Na 13. hand made festu 200 izlagača

Organizatorice najavile 13. hand made fest (D. ŠTIFANIĆ)
Organizatorice najavile 13. hand made fest (D. ŠTIFANIĆ)

U pulskom Domu hrvatskih branitelja od petka 16. do nedjelje 18. listopada održat će se 13. hand made fest - Festival ručnih izrada, maštovitosti i dizajna. Radno vrijeme sajma je od 9 do 20 sati, a ulaz je besplatan. Prema riječima direktorice festivala Lele Blekić, ove se godine očekuje 200 izlagača, stoga će svih pet dvorana DHB-a biti puno.

Umjetnici, rukotvorci, kreativci, hobisti, proizvođači suvenira, ukrasa, uporabnih predmeta, aranžeri, dizajneri, dekorateri, slikari, proizvođači i prerađivači bilja, stolari i mnogi drugi - svi će se oni predstaviti sa svojim uslugama i proizvodima na festivalu, stoga sve one koji ga posjete, zaista očekuje trodnevni "Praznik za oči i dušu". Program u konačnici nudi 20 besplatnih kreativnih radionica te 30 promocija izrade "na licu mjesta".

Kao i godinama prije, Festival počinje pretprogramom, u srijedu 14. listopada koji će se održati u Flanatičkoj ulici gdje će se predstaviti 18 izlagača uz razne promocije i animacije za velike i male.

Gosti otvorenja, uz ostale, bit će Plesni studio Saltatrix i Birikina. Nakon svečanosti otvorenja, na festivalu će se održati niz kreativnih radionica poput izrade maštovitih prišivača ili narukvica u svilenoj mreži s perlicama. Novost je što će ove godine polaznici radionica sve što izrade dati u humanitarno-prodajnu izložbu "Pričaj mi o mami", koja se održava u sklopu festivala. Humanitarna akcija održava se u spomen Beti Kranjčević i za pomoć njezinoj djeci. Beti je bila dugogodišnja izlagačica na festivalu, kreativka s dušom, vrsna kiparica. Izložba će se održavati u Kristalnoj dvorani gdje će, među ostalim, biti izloženi i Betini radovi. Osim prikupljanja sredstava, održat će se i akcija "Pričam ti o mami" - Knjiga sjećanja koju je osmislila Betina prijateljica Tamara Jurašić.

Na festivalu, nadalje, održat će se i tradicionalna dječja modna revija "Isprepletena priča" Adriane Peruško koja će se predstaviti heklanim modnim dodacima, a predstavit će se i Maja Čerljenko s "Književnosti oko vrata". (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter