MUP:Plinara vršila isporuku bez potrebnih ispitivanja

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

S obzirom da grupa građana koja je prijavila Plinaru tvrdi da je Plinara, i njen direktor Dean Kocijančić, kažnjena zbog neispitivanja starih plinskih instalacija prilikom prelaska na prirodni plin, odnosno, nametanja nepotrebnog troška građana, a, pak, od direktora Plinare dolaze oprečno pojašnjenje, pojašnjenje smo zatražili od MUP-a, koje je i kaznilo Plinaru.

"Na temelju pismene prijave podnesene ovom tijelu 3. svibnja 2014. godine, a u svezi protuzakonitog postupanja tvrtke Plinara d.o.o. iz Pule i od nje ovlaštenih tvrtki vezano uz zakonske obveze ispitivanja ispravnosti i nepropusnosti postojećih plinskih instalacija gradskog plina u zgradama, Inspekcija zaštite od požara Ministarstva unutarnjih poslova je u suradnji s Inspekcijom zaštite od požara Policijske uprave istarske, dana 21. svibnja 2014. godine obavila izvanredni inspekcijski nadzor nad tvrtkom Plinara d.o.o. iz Pule, Industrijska 17 u smislu provođenja odredbi Zakona o zapaljivim tekućinama i plinovima (NN br. 108/95 i 56/10).

Prilikom obavljanja predmetnog nadzora utvrđene su određene nepravilnosti, tj. utvrđeno je da je tvrtka Plinara d.o.o. vršila isporuku plina bez da je obavljala potrebna ispitivanja nepropusnosti i ispravnosti plinske instalacije, a što je u suprotnosti s čl. 9. Zakona o zapaljivim tekućinama i plinovima.

Sukladno utvrđenom činjeničnom stanju postupilo se u skladu s čl. 23. Zakona o zapaljivim tekućinama i plinovima odnosno podnesene su prekršajne prijave protiv pravne i odgovorne osobe u pravnoj osobi.

Protiv donesenih prekršajnih prijava stranke nisu koristile pravo izjavljivanja žalbe, stoji u odgovoru Službe za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

U nastavku odgovora navodi se da se u prijavi grupe građana ukazuje i na druge nepravilnosti za koje MUP nije nadležan, te su drugi dio prijave proslijedili Ravnateljstvu policije na znanje i moguće postupanje. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter