Mladi Porečani skejtaju i feštaju

U Poreču će se igrati "Čovječe ne ljuti se", a figure će biti sami igrači
U Poreču će se igrati "Čovječe ne ljuti se", a figure će biti sami igrači

U subotu, 7. svibnja na prostorima školskih igrališta kod dvorane SRC "Veli Jože" u Poreču održava se cjelodnevni program na kojem će biti društvenih igara, sporta, prezentacija i rap koncerata. Naziv manifestacije je "Skejtamo i feštamo, a Vi?".

Program počinje prodajom rabljene robe u 10 sati. Od podne do 19 sati u planu su mnogobrojne društvene igre: Carcassone, Jungle Speed, Settlers of Catan, Aye, Dark Overlord!, Citadels, Cash'n Guns, Rizik, Monopoly, Scrabble, Quess Who. Od 13 do 19 sati u planu je igra "Potraga za blagom" prema porečkoj legendi o zlatnom teletu. Od 14 do 19 sati je kartaški turnir nazvan Magic, The Gathering. Prvonagrađeni igrač će dobiti "fat pack" paketić s kartama iz edicije Shadows Over Innistrad. Drugonagrađeni dobiva podlogu za igranje (playmat), a svi ostali sudionici paketić s kartama za igranje (booster) iz edicije Shadows Over Innistrad.

Od 15 do 18 sati je prezentacija streličarstva u organizaciji ekipe sa Liburnicona, a istovremeno se održava turnir u "Čovječe ne ljuti se" kada će ljudi biti figure. U suradnji sa lokalnim sportskim udrugama istovremeno će se odvijati i malonogometni turnir, košarkaško natjecanje te skate session u lokalnom skate parku. Za dnevni program nema kotizacije, svi su programi besplatni. Nakon 20 sati najavljen je večernji program kada će se naplaćivati ulaznica od 20 kuna. Očekuje se nastup rap bendova "Prti Bee Gee" iz Beograda, "Crni Kru" iz Umaga, "KBC" iz Rijeke te DJ Bad Haircut iz Rovinja i eRvin iz Tarske vale.

Organizator koncerta je udruga Garažno društvo (G.A.D.), a ostalih programa SF&F (science fiction i fiction) udruga Mordele iz Poreča koja se bavi promocijom društvenih igara i aktivnosti na temu fantastike i znanstvene fantastike. Ove godine prvi put organiziraju cjelodnevni event druženja i igranja na otvorenom. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter