Mirnim bdijenjem protiv abortusa

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

S izloženim transparentima, počevši od srijede, prvog dana Korizme, desetak članova Udruge za promicanje dostojanstva ljudskog života i obrane nerođenog djeteta "Betlehem" i inicijative "40 dana za život" u Zagrebačkoj ulici, kraj ulaza u bolnički krug, provodi takozvano mirno bdijenje. Saznanje o njihovoj prisutnosti ima i sanacijska upraviteljica Opće bolnice Pula, doc. dr. sc. Irena Hrstić koja potvrđuje kako su članovi udruge od MUP-a zatražili dozvolu za boravak na javnoj površini ispred bolnice.

- Najavili su mirno bdijenje u trajanju od četrdeset dana, to je njihovo pravo, stoga nemam nekog posebnog komentara. Tko želi može ih poslušati, tko ne želi ne treba, kratko je poručila Hrstić.

Ovakvo bdijenje se prvi put provodi u Puli, a otvorenje će biti upriličeno danas u 16 sati u kapelici Sv. Mihaela koja se nalazi unutar bolničkog kruga. Okosnicu djelovanja udruge "Betlehem" čini molitva da svako začeto dijete ugleda svjetlo dana. Izloženi transparenti jedna su od njihovih aktivnosti kojom, poput molitve ili posta, pokušavaju, kako vele, spasiti dijete, majku i obitelj. Molitelji su najavili svoj boravak na križanju Santorijeve i Mohorovičićeve ulice, kraj ulaza u bolnicu, svakodnevno 40 dana do 13 sati. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter