Ministar privrede Kantona Sarajevo u posjetu Puli


Pulski gradonačelnik Boris Miletić i direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti primili su u Komunalnoj palači Emira Hrenovicu, ministra privrede Kantona Sarajevo. Kako je rečeno novinarima nakon službenih razgovora, grad Pula i Sarajevo su pobratimi, a posjet delegacije Kantona Sarajevo upriličen je kako bi se razmijenila iskustva u regionalnom razvoju, poticanju malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije i iskustvima IDA-e u kandidiranju EU projekata.

Hrenovica je rekao da bi Istra, zbog svoga razvoja, trebala biti uzor drugima, pa i Sarajevu, te pozvao predstavnike grada i IDA-e da dođu u Sarajevo, posebice na predstojeći sajam koji će biti posvećen organskoj poljoprivredi.

- Sarajevo leži na jezerima, ima prava prirodna bogatstva, no s druge strane vodu uvozimo, primijetio je Hrenovica uz napomenu da on kao ministar pokušava razriješiti ovakve anomalije.

Gosti iz Sarajeva su danas posjetili industrijsku zonu u Galižani i Metris, kojem je sarajevska kantonalna razvojna agencija partner u jednom projektu. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter