Miletić: Vjerujem da većina građana želi razvoj na Muzilu


Odluku o pokretanju postupka za realizaciju razvojnog projekta Muzil kao i prijedlog Javnog poziva za iskazivanjem interesa za realizaciju mogao sam donijeti sam. Ali nisam. Odgovaram građanima. Proći će naime još puno vremena do obvezujućih ponuda, barem do 2020. godine, i pitanje je što će se i hoće li tada nešto dogoditi i hoće li se naći kvalitetan investitor.

Ondje je puno zelenih površina, malo gradnje. Pravo je pitanje da li je u našem interesu da dio imovine Grada Pule ide u razvoj, hoćemo li to staviti u funkciju ili ne, rekao je među ostalim gradonačelnik Boris Miletić na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, nakon rasprave o odluci o Muzilu, a uoči glasovanja.

Osvrnuo se također i na prijedloge iz redova oporbe koji žele postepeno planiranje i održivi razvoj, a ne zatvoreni elitni turizam i golf. Sve su to floskule, rekao je Miletić, kazavši da naravno da svi žele postepeno planiranje i održivi razvoj, podsjetivši da je u prostornom planu izričito navedeno da Muzil ne može biti zatvoren niti neće.

Zanimljivo mu je i to što je HDZ dok je bio u Vladi projekt podržao, isto kao SDP, a sada su lokalni HDZ i SDP protiv projekta. Treba postavljati drukčija pitanja. - Kada bi mene netko pitao želim li zatvoreni Muzil, betonizaciju, apartmanizaciju, i ja bih rekao ne. Ali kada bi me netko pitao želim li razvoj, otvaranje novih radnih mjesta, perspektivu, rekao bi da, slikovito je opisao Miletić, kazavši da vjeruje da tako razmišlja većina građana Pule. Odluka je na koncu izglasana sa 13 glasova za, i osam glasova protiv. Prije nego li se Miletić obratio vijećnicima, vodila se rasprava na relaciji Valter Boljunčić (IDS), Mauricio Licul (nezavisni), Danijel Ferić (SDP), Bruno Nefat (nezavisni) te Ivan Lasić (SDP).

Licul je vladajuće optužio da manipuliraju građanima koji su potpuno isključeni iz odlučivanja, kazavši da će se s Muzilom na kraju dogoditi isto kao i s Katarinom i Monumentima, dodajući da je znakovito da u povjerenstvu za praćenje razvoja projekta od pet ljudi, sjede čak tri IDS-ovca. Ferić je pak apelirao na vladajuće da se suzdrže od donošenja takve odluke te da treba uvažiti mišljenje 5.500 građana koji su potpisali peticiju protiv predloženog razvoja Muzila.

Nefat je rekao da se u ovom slučaju ponašaju kao uplašeni zečevi koji ne znaju što će s onim što su naslijedili te se brže bolje žele toga riješiti. - Za 99 godina ćemo zaboraviti čiji je Muzil, rekao je Nefat, povlačeći paralelu s Hongkongom. Rekao je nadalje da mu se sve to čini neozbiljno i da neće dobro završiti, dodajući da Kupari nisu isto što Muzil. (N.SOFTIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE
 


Podijeli: Facebook Twiter