Miletić pružio potporu pulskim vatrogascima

Posjet pulskim vatrogascima
Posjet pulskim vatrogascima

Kako bi im u vrijeme iznimno aktivne požarne sezone iskazao podršku gradonačelnik Boris Miletić jutros je u društvu Ardemija Zimola, predsjednika Upravnog vijeća JVP Pula, posjetio pulske vatrogasce, članove Javne vatrogasne postrojbe Pula.

Netom prije nego je gradonačelnik stigao u prostore pulskih vatrogasaca mogli smo se uvjeriti u spremnost ljetnih heroja koji nesebično čuvaju imovinu i ljude od težih posljedica požara.

U manje od pola minute od obavijesti da je na području između Ševa i Medulina buknulo raslinje pulski su vatrogasci opremljeni uletjeli u vatrogasno vozilo i požurili na mjesto požara iskazavši zavidnu spremnost.

Bila je to, kako je kasnije istaknuo Klaudio Karlović, zapovjednik pulske JVP, čak 681 ovogodišnja intervencija pulskih vatrogasaca. Brojka je to koju su nekad imali u cijeloj kalendarskoj godini.

Gradonačelnik Miletić stoga nije krio zadovoljstvo spremnošću i organiziranošću vatrogasaca.

- Za vatrogasce je ovo izuzetno naporna sezona, dodatni teret im je i velika suša, a prema broju intervencija vidi se da ulažu nadljudske napore kako bi sačuvali živote i imovinu. Upravo stoga sam im želio dati potporu jer iskazuju zavidnu spremnost i ustroj. Apeliram na sve građane i posjetitelje da tijekom ljetne sezone omiljene roštilje spremaju na predviđenim mjestima, kao i pušače da ne bacaju opuške kroz prozore automobila jer jedna je iskra dovoljna da bukne veliki požar, poručio je gradonačelnik Boris Miletić.

Zapovjednik JVP Pula istaknuo je da su vatrogasci prije dvije godine zabilježili rekordnih 915 intervencija, a velika je vjerojatnost da će ove godine taj neslavni rekord biti srušen.

- Srećom, pokazalo se da je vatrogasni sustav u Istri među najkvalitetnijima u državi. Imamo sedam područnih jedinica s time da JVP Pula čuva i štiti najveće područje, cijelu Puljštinu. Dajemo maksimum kako bi što prije pomogli ljudima i smanjili štete i možemo obećati da ćemo uvijek imati spreman odgovor za sve zahtjeve s kojima ćemo se susresti, rekao je Korlević, naglasivši veliku važnost "desne ruke" vatrogasaca, članove DVD-ova koji profesionalnoj postrojbi vatrogasaca uvijek pružaju veliku pomoć pri gašenju požara. (Napisao i snimio G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter