Miletić: Nismo dobili poziv za sastanak na Pantovčaku

Boris Miletić (M. ANGELINI)
Boris Miletić (M. ANGELINI)

"Konzultacije" na koje je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović ovog utorka pozvala stranačke šefove izazvale su gomile nedoumica na političkoj sceni. Iako su mediji već objavili kako predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović nema namjera pohoditi Ured predsjednika u utorak ujutro, te kako će šef HDZ-a Tomislav Karamarko to "s veseljem" učiniti, ostalo je nejasno jesu li na sastanak pozvane i druge stranke vladajuće koalicije, odnosno oporbenjaci. Štoviše, iz sjedišta SDP-a na Iblerovu trgu plasirana je vijest kako će na sastanak s Kolindom Grabar-Kitarović "sigurno otići" predsjednici IDS-a i HNS-a.

U IDS-u su vrlo iznenađeni cijelim slučajem, te tvrde kako ih nisu primili ni pismeni, ni usmeni poziv za dolazak na Pantovčak.

- Nismo dobili poziv za sastanak. Poštujemo instituciju predsjednice, ali teško mi je odgovoriti na što bi bilo kad bi bilo i hoćemo li se odazvati pozivu ako ga dobijemo. Kako nismo upoznati s detaljima sastanka, pa ni s točnim terminom, u ovom trenutku bilo bi neodgovorno prihvatiti poziv iz medija, kaže predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Pozvan nije ni predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, koja je također članica vladajuće Kukuriku koalicije. Predsjednik HSU Silvano Hrelja, koji se nalazi na jednoj međunarodnoj konferenciji, poručuje da "nije dobio nikakav poziv iz Ureda predsjednice".

"Nepozvan idem samo na posljednje ispraćaje, pogrebe," kaže Silvano Hrelja.

Izgleda da će se "konzultacije" stranačkih šefova s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović pretvoriti u još jedan "razgovor gluhih", kakvima smo neprekidno svjedoci na hrvatskoj političkoj sceni. Razgovara li predsjednica samo s Tomislavom Karamarkom, svjedočit ćemo još jednom stranačkom okupljanju HDZ-a, a ne političkim konzultacijama u interesu svih građana. (D. GRAKALIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter