Miletić: Naš je cilj još jača i još uspješnija Istra

Jučer je u Pulskom hotelu Park Plaza Histria održan 19. Sabor IDS-a
Jučer je u Pulskom hotelu Park Plaza Histria održan 19. Sabor IDS-a

"Danas smo proslavili 27 godina zajedništva, uspjeha i neprekidnog rasta IDS-a čime se ne može pohvaliti niti jedna druga stranka u Hrvatskoj. Vjerujem da su rijetki oni koji su prije tri desetljeća pomišljali da će mala regionalna stranka postati sinonim za stabilnost i dosljednost u hrvatskoj politici, a IDS to već duže vrijeme jest. Daleko smo najjača stranka u Istri, druga najjača stranka u cijeloj VIII. izbornoj jedinici i prema relevantnim znanstvenim studijama, najuspješnija europska regionalna stranka. Imamo na što biti ponosni", rekao je predsjednik IDS-a Boris Miletić na danas održanom 19. Saboru IDS-a u hotelu Park Plaza Histria u Puli.

Cilj - još uspješnija Istra

U svom obraćanju novinarima Miletić je dodao da je IDS sa svojim partnerima ujedno i jedina liberalna stranka koja se sustavno suprotstavlja političkom primitivizmu koji je u Hrvatskoj posebno prisutan posljednjih godinu i pol dana, te da u Istri ne prolaze nikakve parade crnih košulja, iživljavanje nad manjinama i toleriranje ustaškog pozdrava. Miletić se također zahvalio svim građankama i građanima na dugogodišnjoj podršci te svima koji su doprinijeli velikom uspjehu IDS-a kazavši da bez njihove marljivosti, odgovornosti i predanosti ne bi bilo IDS-a, a niti Istre kakvu danas imamo.

- Istra je danas u mnogočemu najrazvijenija regija u Hrvatskoj, i po mnogo čemu predstavlja svijet za sebe. No, to nije ništa slučajno. Tu prvenstveno moram zahvaliti vrijednim istarskim radnicima, ali isto tako s ponosom možemo istaknuti da je jedan značajan doprinos čitavom razvoju naše regije davao upravo IDS. Nikada nismo birali lakši put, nego ispravan put. I on nas je uvijek vodio samo naprijed. Nije bez razloga što naše članstvo svakodnevno raste i da sve više ljudi želi doprinijeti našem radu. Vrata IDS će, kao i uvijek dosad, biti otvorena za sve građane koji vole našu regiju, istaknuo je Miletić.

Predsjednik IDS-a osvrnuo se i na predstojeće lokalne izbore rekavši da pripreme za to počinju uvijek s prvim radnim danom nakon lokalnih izbora kada kreću ostvarivati zacrtane ciljeve kako bi mogli pred građanima "položiti test" i onda zatražiti da im se pruži prilika za naredni mandat i nastavak uspješnog rada.

- Na Saboru smo raspravljali i o tome da se ne možemo zadovoljiti postojećim stanjem, već da trebamo težiti daljnjem boljitku, inovacijama i novim uspjesima. Čovjek koji stoji na mjestu u principu nazaduje, a mi smo uvijek bili usmjereni ka budućnosti. Ono što uvijek izdvaja one najbolje od prosjeka jesu vizija, jasan cilj, znanje i veliki rad, s naglaskom na veliki rad. Naš je cilj još jača i još uspješnija Istra i zajedno ćemo nastaviti u njegovoj realizaciji, poručio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Izglasano povjerenje predsjedništvu

Potpredsjednik IDS-a Valter Flego na Saboru IDS-a rekao je kako je siguran da Istra ima priliku biti među razvijenijim regijama u Europi, a to će onda značiti i da će životni standard građana biti uz bok građanima najrazvijenijih europskih regija.

- Ono što nama treba jesu inovacije i veliki rad, i tada se ne trebamo bojati za budućnost Istre i ostvarenje našeg cilja. Samo tako imamo šanse za još veći uspjeh i samo tako možemo Istru dovesti tamo gdje treba biti, među najrazvijenije regije Europe, zaključio je potpredsjednik IDS-a Valter Flego.

Tijekom radnog dijela Sabora zatvorenog za javnost bilo je prisutno više od 275 članova i članica ove stranke, od čega je 171 fiducijar ovom prilikom izglasavao povjerenje predsjedništvu stranke, što je protokolaran događaj nakon svakih parlamentarnih izbora. Sa 170 glasova za i samo jednim protiv sadašnje je vodstvo još jednom dobilo podršku svojih članova i može se posvetiti predstojećim lokalnim izborima. Vezano uz to, Miletić je ponovio da je IDS-u što se tiče koaliranja bilo na parlamentarnim, bilo na lokalnim izborima, uvijek prihvatljiv samo onaj partner koji dolazi iz liberalnog lijevog centra, te da s desnicom nikada ne ulaze u koaliciju.

- Naša stranka je izuzetno demokratična, tako da odluku o načinu nastupa na lokalnim izborima autonomno donose podružnice IDS-a, da li na gradskoj ili na općinskoj razini, zaključio  je Miletić.

Nakon službenog djela Sabora, nastavljeno je neformalno druženje uz prigodnu zabavu i već tradicionalno rezanje zelene IDS-ove torte.

Još nisu poznati kandidati za gradonačelnika Poreča, Buzeta i Buja

Za sada se već zna većina kandidata IDS-a na lokalnim izborima, pa će tako njihov kandidat za gradonačelnika Umaga biti Daglas Koraca, za gradonačelnika Rovinja Marko Paliaga, u Pazinu će to biti Renato Krulčić, u Puli Boris Miletić, u Labinu Valter Glavičić, u Vodnjanu će nastavak mandata tražiti Klaudio Vitasović, a u Novigradu Anteo Milos. Kandidati za gradonačelnika Poreča, Buzeta i Buja biti će poznati uskoro, kažu iz IDS-a. (Patricija SOFTIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter