Miletić naložio izradu projekta dvosmjerne rive

Vijećnici su ukazivali na komunalne probleme (M. ANGELINI)
Vijećnici su ukazivali na komunalne probleme (M. ANGELINI)

Na večerašnjem aktualnom satu Gradskog vijeća Pule u središtu vijećničkog interesa bila su komunalna pitanja. Ređep Raimović (IDS-HNS-Zeleni) upitao je tako gradonačelnika Borisa Miletića koliko je dosad Puljana glasalo putem e-Konzultacija za jednu od četiri ponuđene prometne opcije za rivu.

Po gradonačelnikovim riječima, interes je jako velik i dosad je 1.500 građana izreklo svoj stav o tome treba li riva biti jednosmjerna u jednom ili drugom smjeru, dvosmjerna ili pak zatvorena u potpunosti, odnosno pretvorena u šetnicu.

- Veliki broj građana za sada se izjasnio za dvosmjerni promet pa sam stoga naložio izradu projekta u tom smislu. No, građani su savjetovali rješenja i za druge prometne probleme pa ću i to uvažiti, rekao je Miletić i najavio da se svi koji to nisu učinili mogu i dalje putem e-Konzultacija odlučiti za jednu od opcija sve do 22. travnja.

Zrinko Kajfeš (HDZ) upitao je zašto u proračunu za 2014. nema sredstava za bazen i zašto se taj važan projekt nije našao niti u projekcijama proračuna za 2015. i 2016. Po riječima gradonačelnika, u proračunu za ovu godinu sredstva su predviđena, ali kapitalne investicije poput bazena ne mogu se financirati iz tekućih prihoda jedinica lokalne samouprave, već se trebaju osigurati iz drugih izvora, što će učiniti i Grad Pula.

Kajfeš je savjetovao i veći angažman, po uzoru na Zagreb i Vinkovce, radi povlačenja sredstava iz EU-a za razvoj željeznice i željezničke infrastrukture u Istri, dok je Janko Žužić (HDZ), na temelju pisma stanara Valdebeka, zatražio da Pulapromet uvede ljeti dodatne linije za taj dio grada i, po mogućnosti, nove prema moru. Mauricio Licul (Ladonja) ponovio je pitanja plinofikacije zgrada, konkretno na Verudi 17. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter