Miletić: Jaka i uspješna Istra - to je naš cilj

Predsjednik IDS-a Boris Miletić s građanima za Valentinovo na Narodnom trgu (Dejan ŠTIFANIĆ)
Predsjednik IDS-a Boris Miletić s građanima za Valentinovo na Narodnom trgu (Dejan ŠTIFANIĆ)

Istarski demokratski sabor u utorak je podjelom prigodnih paketa - keksića u obliku srca - diljem istarskih gradova, ali i u Rijeci, Opatiji i Malom Lošinju obilježio Valentinovo te 27. godišnjicu osnutka stranke. Predsjednik IDS-a Boris Miletić i potpredsjednik Valter Flego družili su se s građanima u Puli, kod Gradske tržnice.

Tom se prigodom Miletić zahvalio svim građanima, simpatizerima, ali i osnivačima stranke koja je, kako je naveo, predvodnik građanske politike u Hrvatskoj, a koja je "najvjerodostojnija i najpostojanija stranka" koja se zalaže za građanske vrijednosti i slobode te multikulturalnost.

- Te vrijednosti za koje smo se borili su prepoznate, a građani nam iz godine u godinu pružaju veliko povjerenje. Cilj nam je i u budućnosti zadržati osnovne ljudske vrijednosti, ali i razvijati gospodarstvo i širiti međunarodnu suradnju, te biti i dalje regija lider u Hrvatskoj, na čemu možemo zahvaliti našim vrijednim Istrijanima ali, vjerujem, i politici IDS-a koja je dala svoj obol. Jaka i uspješna Istra - to je naš cilj, poručio je Miletić.

I župan Flego kazao je kako od predstojećih izbora očekuje da će IDS potvrditi svoje pozicije, riječima kako "istarska priča nije slučajna, već se ona kao vjerodostojna i konzistentna razvija više od 20 godina".

- Vjerujem da ćemo ponovno potvrditi povjerenje naših sugrađanki i sugrađana kako bismo dalje mogli nastavili raditi, poručio je brojnim okupljenim građanima Flego.

Slavlje i u Umagu

Članovi umaške podružnice IDS-a jučer su u jutarnjim satima svojim sugrađanima dijelili prigodne paketiće u povodu Valentinova, ali i 27. godišnjice osnutka stranke. U prvih su sat vremena, kaže predsjednik umaške podružnice IDS-a Daglas Koraca, podijelili više od 600 paketića.

- Našim smo sugrađanima željeli pokazati da nismo prisutni samo za vrijeme izbora, već da smo im svakodnevno na raspolaganju za bilo kakvu pomoć ili pitanje, kaže Koraca.

I Porečani zajedno za Valentinovo

Na Valentinovo prije 27 godina osnovana je stranka IDS, pa je tome u čast porečka podružnica na tržnici, kao i svake godine, dijelila kolače sugrađanima. Gotovo 900 slatkih paketića brojnim prolaznicima podijelili su predsjednik Zajednice podružnica IDS-a Poreštine Loris Peršurić, čelnica porečke podružnice Sanja Oplanić i drugi članovi Predsjedništva. Bilo je to ujedno prigoda za ćakule i čestitanje Dana zaljubljenih, ali i Dana IDS-a. Na prigodno pakiranim kolačićima u obliku srca bila je dvojezična poruka: "27 godina zajedno - Sretno Valentinovo". (B. PETROVIĆ, T. KOCIJANČIĆ, T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter