Miletić:IDS je stabilna regionalna i europska stranka

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Protekla je godina za IDS bila izuzetno dobra i značajna. U veljači smo imali stranački sabor i izabrano je novo vodstvo stranke, a izuzetno značajni za IDS su bili izbori za EU parlament kada se naša stranka dobivši predstavnika u EU parlamentu, pozicionirala kao europska stranka, rekao je na početku svog izlaganja na godišnjem primanju za novinare predsjednik IDS-a Boris Miletić. Uz njega bili su prisutni potpredsjednici IDS-a Glorija Paliska Bolterstein i Valter Flego te glavni tajnik stranke Giovanni Sponza i saborski zastupnik Valter Boljunčić.

- Postati parlamentarna stranka je jako bitno za jednu regionalnu stranku koja djeluje na zemljopisno ograničenom području i s ograničenim brojem birača. Tranzicija unutar vodstva stranke i podmlađivanje prošlo je mirno i bez stresova. Stranka je izuzetno stabilna, nema potresa i nesuglasica, što se znalo događati u drugim strankama kada bi se mijenjalo vodstvo. Aktivno i konstruktivno smo djelovali u Saboru kroz naš klub zastupnika i u Vladi gdje IDS ima svog ministra turizma. Mislim da je upravo rad ministarstva turizma svijetli primjer rada unutar Vlade, istaknuo je Miletić.

Govoreći o radu IDS-a unutar vladajuće koalicije Miletić je naglasio kako je bilo nesuglasica.

- IDS-u je na prvome mjestu interes Istre i njezinih građana. Unutar koalicije je bilo povišenih tonova, no IDS je dosljedna stranka i kada se govorilo o izmjeni zakonodavstva za status brdsko planinska područja te izmjenu zakona o dohotku. I u tome smo bili dosljedni kao i kad se govorilo o potrebi decentralizacije Hrvatske. U veljači smo prvi dali podršku predsjedniku Ivi Josipoviću za kandidaturu za predsjedničke izbore. Istra je, nakon Zagreba, prikupila najviše potpisa za Josipovića koji se pokazao kao partner Istre i zalaže se da Istra sačuva status regije, kazao je Miletić.

Predsjednik IDS-a je na koncu zaključio kako će iduća biti izazovna godina ne samo za stranku, već i za čelnike u izvršnim tijelima s obzirom na velike promjene u zakonodavstvu.

Upravljati regijom, gradovima i općinama bit će izazovno, ali vjerujem da ćemo se dokazati, zaključio je Miletić. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter