Meteoalarm upozorava na mogućnost nevremena u Istri


Upozorenje najvišeg stupnja na opasne vremenske pojave objavljeno je na stranicama MeteoAlarma za sjeverni i srednji Jadran. Tako se Istra i obalni dio primorsko-goranske županije zacrvenio na uglednoj meteorološkoj karti Europe, što predstavlja izraženije grmljavinske pljuskove praćene obilnom kišom. Nevremena bi moglo biti i u gorskoj Hrvatskoj te na karlovačkom području, a moglo bi biti i materijalnih šteta.

Državni meteorološki zavod za vikend predviđa promjenljivo vrijeme  na Jadranu i predjelima uz njega i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnijih oborina bit će ponegdje na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u Gorskome kotaru i Lici.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu većinom umjereno do jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 17, na moru od 18 do 22°C, a najviša dnevna uglavnom od 23 do 27°C, u gorju malo niža.

Kišno razdoblje potrajat će do ponedjeljka, a najgore će biti na sjevernom Jadranu i dijelu Dalmacije, te u gorskom području. Predviđa se da će u samo nekoliko sati pasti i više od 50 litara kiše po četvornome metru.

 


Podijeli: Facebook Twiter