Meteoalarm: Danas i sutra toplinski val

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Službeni Meteoalarm za danas je zbog toplinskog vala izdao najveći stupanj upozorenja za Jadran. Upozorava se na vrlo toplu noć, dok će danju temperature zraka prelaziti vrlo vrućih 35 stupnjeva Celzijevih. Za unutrašnjost Hrvatske upozorenje je tek nešto blaže (žuto), no i tamo se očekuje toplinski val.

Prema kraju tjedna prema svemu sudeći očekuje nas prelazak frontalnog poremećaja uz osvježenje i pad temperature zraka na primjerenije vrijednosti. Očekuju nas tri - četiri vruća i vrlo vruća dana kada će temperature zraka vrlo vjerojatno prelaziti 35 uz osjećaj teškog vremena.

DHMZ prognozira pretežno sunčano i postupno sve toplije vrijeme. Noći će biti tople, na Jadranu i vrlo tople uz najnižu temperaturu zraka od 18 do 24, na Jadranu od 23 do 26. Danju vrlo vruće uz najvišu temperaturu zraka od 32 do 37 stupnjeva, ponegdje moguće i više.

Tek u srijedu poslijepodne i navečer ponegdje je moguće osvježenje - pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito na sjeveru zemlje. Najviše šanse za pokoju kap kiše ima središnja Istra, a temperatura bi trebala koji stupanj. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter