Medulinci u podne ispratili Staru godinu

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Na podnevni ispraćaj stare godine Istrijani i njihovi gosti ne trebaju više putovati do goranskih Fužina, već samo do Medulina. Medulinci su se dosjetili i na novom trgu kod starog malina u subotu prijepodne okupili sportaše, (re)kreativce i glazbenike, različitim programima privukli i staro i mlado. Na ruku im je išao i prekrasan sunčan dan s nešto burina, taman koliko treba jedrima Malina na vitar da ne miruju. Kao na pravom dočeku, u 11.59 počelo je odbrojavanje i mnoštvo okupljenih nazdravilo je preduhitrenoj novoj godini. Prvi im je čestitao domaćin, medulinski načelnik Goran Buić, a nešto iza podneva s mula Kašteja zapucao je i petominutni vatromet.

Zemlja zabave i dječji pjenušac

Pozornica je tada već bila predana Draženu Zečiću i njegovoj grupi Banana. I oni su bili zadovoljni dnevnim nastupom. „Super mi je što se navečer mogu vratiti kući i novu godinu dočekati sa svojom ženom. Već 30 godina ne znam što mi žena radi na Novu godinu“, poručio je Zečić okupljenima koji su se tiskali ispred bine, ali i onima koji su pratili koncert sa sigurne udaljenosti, uz štandove s pečenim ombolom, kobasicama, kapuzom i maneštrom, sve do fritula, kuhanog vina i pjenušca, za što se pobrinuo restoran Kantun iz Medulina.

Mališani su imali svoj poseban doček u Zemlji zabave koju je osmislila Nensi Bažant. Mališani su slavili uz dječji pjenušac, svoju glazbu i mlade animatorice. Prije toga oslikali su im lica i „tetovirali“ ručice, zaigrali s njima connect 4 i sumo igru, prošli kroz „napuhani“ dvorac.

Za glazbu je sve do podneva na glavnoj pozornici bio zadužen DJ Nikola z Kukurini, program je vodio Šandor Slacki mlađi, a plesne točke izvele male medulinske Piruete i Devin Juraj sa svojim kolegicama iz studija Sense and Dance. Ljubitelji fotografije iz udruge Format držali su mali foto point gdje se moglo fotografirati za uspomenu, s malinom u pozadini i odmah dobiti sliku u okviru posebno izrađenom za ovu priliku. Autentičan suvenir. Šteta što nije bilo više turista, a razlog je - svi su hoteli Arenaturista zatvoreni!? Sve do sredine siječnja. 

Da dogodine hoteli budu otvoreni!

- Novogodišnja nam je želja da nam svi hoteli 2017. budu otvoreni, rekao nam je tim povodom načelnik Buić koji je, vrijedno pohvale, toga jutra uspješno istrčao i petokilometarsku atletsku utrku. „Prva mi je to nakon 20 godina i da nije bilo Dragana Modrušana, predsjednika Mjesnog odbora Pješčana Uvala, ne znam kako bih došao do cilja. Bio je to timski rad“, komentirao je Buić. Stazu je, kaže, prešao unutar pola ure, što nije loše s obzirom da je prvome na cilju - Luki Paliski iz pulskog Triatlon kluba, dakle pravom sportašu, trebalo 17 minuta i 21 sekunda. 

Prva novogodišnja atletska utrka na rivi

Jutro je počelo sportski, utrkom u organizaciji Atletskog kluba Medulin na koju se moglo prijaviti do pred sam start. Prvi su u 9.45 sati krenuli predškolarci, pa mlađi i stariji osnovci, sve do glavne utrke za odrasle atletičare. Dječje staze dužile su 300, 600 i 800 metara, a odrasli su morali pretrčati pet kilometara, od cilja s rive, krug oko autokampa Medulina pa do hotela Arcus i nazad. Najbrži u svim kategorijama dobili su medalje i pehare, a prva tri u utrci odraslih i poklon-bonove Histria Sporta, vrijedne dvije, tisuću i pol te tisuću kuna.

Nakon Luke Paliske, u muškoj kategoriji drugo i treće mjesto osvojili su Toni Božac i Tin Šošić, obojica članovi Atletskog kluba Istra iz Pule. Među trkačicama najbrža je bila Ivana Knapić iz AT Albona u Labinu (vrijeme 20,54 minute), a slijedile su je Ana Vareško (AK Istra) i Valentina Vitasović (TK Pula). Među 160 prijavljenih trkača koji su došli iz cijele Istre, desetak ih je stiglo i iz Slovenije, uz još pokojeg turista, kaže nam Mate Mezulić, predsjednik AK Medulin, zadovoljan odazivom budući da im je ovo prva novogodišnja utrka.

U kategoriji predškolarki pobjedu je odnijela Iva Pacalat, druga je na cilj stigla Petra Peruško, a treća Mia Veljković. Među dječacima slavili su, ovim redoslijedom, Karlo Bratulić, Diego Giachin Rakić i Nathan Putinja. Među mlađim osnovcima najbrži su bili Noa Pliško pa Moris Ukota i Ivor Jurcan, te u ženskoj konkurenciji Nika Ban, Nicole Fornažar i Katarina Crljenko. U kategoriji starijih osnovaca prva mjesta pripala su Emmi Fornažar i Manuelu Lorencinu, drugi su Ana Stanić i Matija Šegavac, a treći Katia Naumović i Juraj Topić. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter