Medulin: Za ceste i parkirališta skoro 9 mil. kuna

Gradnja prometnice u Pošesima jedna je od kapitalnih investicija (Arhiva)
Gradnja prometnice u Pošesima jedna je od kapitalnih investicija (Arhiva)

Za gradnju prometnica, parkirališta, rasvjete, kanalizacije te uređenje naselja i izradu prostornoplanske dokumentacije u medulinskoj općini u ovo je godini rezervirano 14,7 milijuna kuna. Nastavak je to programa gradnje iz 2013. koji uključuje izradu dokumentacije, projektiranje, ishođenje dozvola te gradnju. Više od polovice iznosa, odnosno 8,7 milijuna namijenjeno je za ceste i parkirališta.

Najveći iznosi su rezervirani za gradnju prometnice Paredine u Premanturi - 1,2 milijuna kuna - te onu u Pošesima u Medulinu -1,3 milijuna. Jače investicije odnose se na Ulicu Sad u Medulinu te cestu Rupine u Premanturi, na koje se ukupno namjerava utrošiti milijun kuna. Na cestu na Kapovici u Medulinu potrošit će se 1,3 milijuna, a više od 800 tisuća rezervirano je za cestu Kazali u Medulinu.

Od ostalih investicija u Medulinu, što se cesta tiče, u program su uvrštene prometnica Ribarska - Brajdine (351 tisuća), vertikala Burle (271 tisuća), uređenje ceste Regi prema Lokvi (300 tisuća), a iznosi manji od 100 tisuća kuna planiraju se za pristupnu cestu Osipovica - Bijeca, cestu Livadice - Brajdine te za ceste u Smrikvama i Regima.

U Pješčanoj Uvali najveći se iznos, 700 tisuća kuna, odnosi na uređenje ceste u III. ogranku, a za to je naselje predviđena i investicija od 80 tisuća za prometnicu kod plinare na ulazu u naselje. U Banjolama se najveća investicija odnosi na gradnju parkirališta i uređenja zelene površine u Indijama (200 tisuća), slijedi prometnica Glavice - Indije (100 tisuća) te prometnice u gospodarskoj zoni Kamik i Volmama (po 50 tisuća).

U Vinkuranu se na gradnju prometnice Carevac namjerava utrošiti 370 tisuća, a u Pomeru se planira utrošiti 200 tisuća na gradnju ceste prema kampu i parkiralište, te 50 tisuća na cestu kod groblja. Raskrižje na ulazu u Vintijan koštat će 40 tisuća, a cesta u Centru u Premanturi 85 tisuća kuna. (T. GRBIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter