Medulin: Nezavisnim kandidatima mandati u MO-ima

U Banjolama nezavisnima pripalo svih pet mandata u Vijeću Mjesnog odbora (N. LAZAREVIĆ)
U Banjolama nezavisnima pripalo svih pet mandata u Vijeću Mjesnog odbora (N. LAZAREVIĆ)

Na proteklim nedjeljnim izborima za vijeća mjesnih odbora na području općine Medulin premoćnu su pobjedu odnijele nezavisne liste, odnosno, kako se službeno nazivaju, kandidacijske liste grupe birača. Od sedam mjesnih odbora, nezavisni imaju većinu u njih šest - Medulinu I i II, Pomeru, Premanturi, Pješčanoj Uvali i Banjolama, gdje im je pripalo svih pet mandata. Samo je u Vinkuranu većinu ostvarila neka stranka - IDS-u su pripala 3, nezavisnima 2 mandata.

U Mjesnom odboru Medulin I četiri od pet mjesta osvojila je kandidacijska lista Tatjane Mišković Milić uz koju će u Vijeću MO-a biti i Robert Pilar, Nenad Vojnić i Gracijano Sironić, dok će Anton Ciceran predstavljati IDS. U MO-u Medulin II nezavisnima su pripala tri mandata - nositelju Elvisu Počereku te Franu Glavašu i Sandru Radoševiću, dok po jedan mandat ide IDS-u, koji će zastupati Sonja Sacco, te HSU-u kojeg predstavlja Renzo Lorenzin.

U Pomeru su listi Claudija Zuccona pripala dva mandata, a uz njega u MO ulazi i Andrea Terlević, ali i nositelj druge liste Valter Terlević. Stranačke boje brane Sergio Rubba iz HSU-a te Marko Zlatić iz IDS-a.

Totalnu su premoć nezavisni ostvarili u Banjolama gdje su pet mjesta u Vijeću MO-a podijelile dvije liste grupe birača. U njemu će nastupati nositelj Dražen Mišković te Aljoša Ukotić i Andrej Jovan, kao i nositelj Andraž Pap i Ana Bulić.

U Premanturi su nezavisnoj listi Nevena Iveše pripala dva mandata, a uz njega će u Vijeću biti i Nina Skoko. Po jedan mandat pripao je nositeljici druge liste nezavisnih Verici Vidmar, zatim IDS-u koji zastupa David Gerlič te SDP-u s Tomislavom Novakom na čelu. Stranke, točnije IDS premoć je ostvario jedino u Vinkuranu gdje će mu boje braniti Mirna Mihovilović, Eduard Klimić i Edvino Štifanić, dok će nezavisne zastupati nositelj liste Boris Košara i Edvard Vanjak. Nezavisni s liste Dragana Modrušana i s liste Mira Bošca u Pješčanoj Uvali ostvarili su po dva mandata. Sastav odbora tako čine Modrušan i Aldo Sandri, zatim Božac i Rajna Mišan te nositelj liste IDS-a Dario Verbanac.

Na sedam je birališta u nedjelju izišlo oko 20 posto, a iz Općine Medulin nas upozoravaju da je to i odlična izlaznost s obzirom na to da se prije četiri godine na izborima za mjesnu samoupravu odazvalo tek osam posto glasača. Prosjek bi bio i veći ove godine da ga nisu oborili podaci o izlaznosti u naselju Medulin, uvjerljivo najvećem po broju stanovnika i glasača na području općine. Tamo je za oba mjesna odbora na izbore izašlo čak manje od deset posto glasača. U ostalim naseljima zabilježena je izlaznost veća od 30 posto. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter