Medulin: Građevinskim "tsunamijem" prikriva se nerad

Gradnja kanalizacije u Vinkuranu (M. MIJOŠEK)
Gradnja kanalizacije u Vinkuranu (M. MIJOŠEK)

Općina Medulin veliko je gradilište. Čak 30 investicija vrijednih 20 milijuna kuna zahuktalo je radove u gotovo svim mjestima općine, a rade se ceste, kružni tokovi, plaže, šetnice, kanalizacija, polivalentne dvorane i vatrogasni dom.

Sve to ili barem većina započetih projekata, čitav taj građevinski "tsunami", kako ga je nazvao načelnik Goran Buić, trebao bi biti gotov do kraja svibnja.

No njegov entuzijazam ne dijeli općinska oporba. Emil Jukopila sa svojim nezavisnim vijećnicima tvrdi da će se posljedice tog građevinskog "tsunamija" još dugo osjećati.

- Na brzinu su otvorena gradilišta i istodobno u svim mjestima da bi se prikrio višegodišnji nerad i nesposobnost. Što se čekalo do sada? Zašto su milijuni kuna godinama skupljani na općinskom računu umjesto da se svake godine troše na realne potrebe građana? Koja je cijena i kvaliteta radova, imamo li potrebne dozvole i da li su se gradilišta mogla bolje organizirati, pita Jukopila.

Izgleda da Buiću i njegovom savjetniku Encu Crnoborijuta pitanja nisu važna, već im je samo stalo da se slikaju i pored najmanjeg iskopa u općini. Umjesto pravih polivalentnih dvorana grade balonske, gradnja kanalizacije svela se na izradu mreže priključaka koji vode izravno na plaže s obzirom da Medulin i Premantura još uvijek nemaju podmorskih ispusta i pročistača, dok je tzv. društveni dom u Pješčanoj Uvali toliko mali da u njega, kako kaže, neće stati ni vijeće stanara višestambene zgrade.

SDP-ov kandidat za načelnika Medulina Serđo Lorencin kaže da mu se naziv investicijski "tsunami" sviđa s obzirom da ta prirodna pojava u potpunosti izmiče ljudskoj kontroli.

- Ne vjerujem da će sve biti gotovo do kraja svibnja kako kaže načelnik Buić. Puno je toga obećano prije četiri godine, a nije realizirano i sada se pošto poto pokušava nešto napraviti. Nakon što se izgubilo tri godine na prepucavanje o pročistaču, na primjer, sad su taj projekt na sreću preuzele Hrvatske vode.

Što se balon-dvorana tiče, to je samo jedno brzo rješenje u predizborno vrijeme jer su pravu dvoranu obećali, ali nisu izgradili. Balon-dvorana nije adekvatna za nikakve sportove, mala je i nema popratnih sadržaja poput svlačionica, rekao je Lorencin. (P. SOFTIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter