Medulin: Građevinski tsunami vrijedan 20 mil. kuna

Izgradnja Vatrogasnog doma u Medulinu privodi se kraju
Izgradnja Vatrogasnog doma u Medulinu privodi se kraju

- Polivalentne dvorane uz osnovne škole, izgradnja sustava fekalne i oborinske odvodnje, izgradnja cesta, parkirališta, kružnih tokova, šetnica, plaža i još mnogočega ovih se dana grade u gotovo svim naseljima naše općine. Prema planu ovogodišnjeg proračuna svi ti radovi vrijede više od 20 milijuna kuna, rekao je na samom početku našeg razgovora medulinski načelnik Goran Buić.

Po njegovim riječima, ovi su radovi kruna četverogodišnjeg mandata njegove ekipe na čelu Općine. Buić je rekao da je najveći dio posla odrađen kada su se trebali prikupljati svi potrebni papiri za izgradnju svega toga. Građevinski radovi su završni dio kada se taj trud svih tih ljudi pretvara u djelo.

- U naseljima naše općine imamo više od 30 gradilišta. Kažu da nam je cijela općina raskopana i mi se ponosimo time jer se napokon vidi što smo radili četiri godine.

S ponosom mogu reći da se u medulinskoj općini unazad par mjeseci dogodio građevinski tsunami koji će se stišati do početka turističke sezone. I to privremeno jer na jesen nastavljamo istim tempom. Zato molimo naše sumještane za strpljenje jer za niti mjesec dana svako će mjesto doživjeti metamorfozu, rekao je Buić. 

Obilazeći naselja medulinske općine vidjeli smo što se sve ovih dana radi, polako završava i na što će sličiti medulinska naselja za otprilike mjesec dana.

Kroz gradilišta vodio nas je načelnikov savjetnik Enco Crnobori. Po njegovim riječima, većina radova će biti gotova do polovice svibnja.

- Pri kraju su radovi na polivalentnim dvoranama u Medulinu i Banjolama. Radove izvodi tvrtka Vintijan, a investicija je vrijedna oko 1,1 milijun kuna. Gradi se i društveni dom u Pješčanoj Uvali, a vrijednost investicije je otprilike milijun kuna.

Najvažnija građevina vrijedna tri milijuna kuna je Vatrogasni dom u Medulinu od 547 kvadrata. U Vinkuranu gradimo sportski centar s igralištem za košarku, nogomet i boćanje, a radovi su vrijedni 1,2 milijuna kuna. Uređujemo i sportsko igralište u Pješčanoj Uvali za što će Općina utrošiti oko 140 tisuća kuna, ističe Crnobori. (C. B. GALIĆ, snimio M. MIJOŠEK)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter