Maurizio Zennaro kandidat za gradonačelnika

Maurizio Zennaro u utrci za gradonačelnika
Maurizio Zennaro u utrci za gradonačelnika

Maurizio Zennaro, nezavisni gradski vijećnik i pokretač nezavisne građanske inicijative Zajedno – Insieme kandidat je za gradonačelnika Poreča. Zennaro je ujedno i vijećnik u Vijeću autohtone talijanske nacionalne manjine Istarske županije od 2015. Prije 2013. nije se bavio politikom, niti je bio član neke stranke, a nezavisna lista na čijem će čelu kao nositelj nastupiti na lokalnim izborima u svibnju, djeluje od studenog prošle godine.

Svoju kandidaturu za gradonačelnika objašnjava kao prirodan i logičan slijed davno započetih aktivnosti, ali i kao potrebu hitne reakcije na ozračje straha i nepovjerenja koje vladajući IDS već duže vrijeme prakticira u Poreču.

- Model predstavničke demokracije koji se u upravljanju našim gradom primjenjuje već četvrt stoljeća, s neznatnim nijansama i oscilacijama bolje ili lošije demokratske prakse, dokazao je svu svoju slabost, ograničenost i nedjelotvornost, ali i iznimno opasne devijacije, veli Zennaro.

Ako pobijedi najavio je reorganizaciju i sistematizaciju gradske uprave koja mora konačno shvatiti da je servis i u službi građana, stvaranje novih gradskih odjela preraspodjelom postojećih ljudskih resursa, značajan iskorak u transparentnosti, poticajne mjere za male i srednje poduzetnike, posebnu osjetljivost za sferu društvenih djelatnost kao  i za mlade i drugo. U fokusu Zennara bit će boljitak grada i svih građana, a ne lobističkih i interesnih skupina, kao dosad. U svom predizbornom programu nije najavio kapitalne investicije, objašnjavajući da bi bilo neozbiljno predlagati megalomanske projekte, znajući pritom da je Grad dugoročno kreditno zadužen za oko 170 milijuna kuna. Najavio je racionalizaciju troškova koja će krenuti baš od prvog čovjeka grada i to smanjenjem sadašnjeg dohotka gradonačelnika za 20 posto.

Inače, Zennaro, rođen 1965., trenutno obnaša dužnost ravnatelja Talijanske osnovne škole Novigrad. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter