Maškare najavile karnevalsku završnicu na Pazinštini

(D.ŠIŠOVIĆ)
(D.ŠIŠOVIĆ)

Dječje maškare preplavile su danas pazinski Trg slobode stotinama šarenih kostima, pjesmom, plesom i svojim dražesnim karnevalskim veseljem, privukavši pažnju i podršku stotina okupljenih roditelja i prolaznika. Prve su se na Trgu pokazale male maškare iz pazinskog Dječjeg vrtića "Olga Ban" i područnih vrtića iz susjednih općina.

Svaka je vrtićka skupina bila maskirana na svoj originalan način, a nakon što bi, dočekavši svoj red u povorci koja je ka Trgu krenula od Spomen doma, preko razglasa bio najavljen dolazak određene skupine, djeca su se i predstavila prigodnim pjesmicama i recitacijama.

Nanizali su se tako na pazinskom trgu mali slonići, listići, domino-pločice, suncokreti, pahuljice, pingvinčići, kiđšorani, ježići, mali Robin Hoodovi u pratnji svojih Marianna, likovi iz omiljenih crtića i dječjih serija, a najoriginalnije i najduhovitije skupne dječje maske prikazali su mališani iz tinjanskog vrtića koji su se maskirali u bakterije, zatim djeca iz vrtića u Gračišću koja su se maskirala u "zdravu hranu", te djeca iz vrtića u Pazinskim Novakima koja su se maskirala u teglice marmelade.

Mališane iz vrtića potom su na Trgu zamijenile male maškare iz pazinske Osnovne škole Vladimira Nazora, na sličan se način predstavljajući skupnim recitacijama, pjesmama i plesom, a sa sobom su doveli i Pusta. Nakon ovog defilea gradskim ulicama i predstavljanjem maškaranih skupina na glavnom pazinskom trgu, male maškare poslijepodne su se zabavile i na dječjem maskenbalu. (D.ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter