Marlera: Investitori počinju graditi apartmane i vile

(Milivoj MIJOŠEK)
(Milivoj MIJOŠEK)

Tragom informacije da je investitor golf igrališta na Marleri zatražio da se prije izgradnje golf terena ipak prvo krene u izgradnju vila i apartmana da mu građevinske dozvole ne bi pale u vodu, pojavila se bojazan hoće li se i kada golf na Marleri uopće izgraditi. Naime, upravo je golf o kojem se na Marleri pompozno priča već više od desetljeća okosnica cijelog projekta i upravio je na temelju tog još uvijek neizgrađenog golfa investitor dobio mnoge pogodnosti od nadležnih institucija prilikom kupnje zemljišta i dobivanja koncesije.

Upitali smo načelnicu Općine Ližnjan Maju Cvek je li u Općinu sredinom prošlog mjeseca stigao naputak Ministarstva turizma kojim se traži suglasnost da se na području planirane gradnje golf terena preskoči faza I te da se odmah krene u fazu II, što znači da bi se, iako se golf još nije ni počeo graditi, prvo krenulo u izgradnju apartmana i planiranih objekata, čime bi se potvrdile sumnje da je golf u ovom slučaju tek paravan za apartmanizaciju.

Ona pak tvrdi da je u lipnju održan sastanak konzorcija, odnosno Ministarstva turizma, Istarske županije i Općine Ližnjan, na kojem se razmatrala molba investitora koji je tražio da mu se dozvoli prijava početka radova druge faze (izgradnja objekata op.a), a što je prema temeljnom ugovoru trebalo uslijediti tek po završavanju faze I (izgradnja golfa op.a.).

- Međutim, kako je krajem lipnja istjecala građevinska dozvola za fazu II, investitor je želio prijaviti početak radova da mu ne bi istekla valjanost dozvole. Nakon razmatranja posljedica i u dogovoru s članovima Općinskog vijeća, a s obzirom na to da su i Ministarstvo i Županija prethodno izrazili svoju suglasnost, donijet je zaključak da je i Općina suglasna da se prijave radovi, ali bez ulaženja u izmjene temeljnog ugovora, u kojem je i nadalje jednako definiran redoslijed izgradnje, veli načelnica Cvek.

Napomenula je da se izdana navedena suglasnost dala samo da se ne bi dodatno ugrožavao projekt, uz jasnu i nedvojbenu rezervu da se suglasnost izdaje isključivo radi očuvanja građevinskih dozvola te da ni u kojem slučaju ne podrazumijeva pristanak na sklapanje aneksa ili bilo kakvo mijenjanje ugovornih odredbi.

- Za razlog zašto nije realizirana do sada prva faza kako je ugovorno trebala biti, treba pitati investitore, kazala je Cvek i dodala da je 28. lipnja ove godine prijavljeno gradilište za drugu fazu. Naglasila je da  je rok za dovršetak druge faze izgradnje vezan uz dovršetak golf terena te da se objekti ne smiju staviti u funkciju dok se ne završi faza I. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter