Marin Mihovilović najbolji vatrogasac općine Medulin


"Tijekom 2014. godine operativni dio postrojbe Dobrovoljnog vatrogasnog društva općine Medulin intervenirao je 32 puta na požarima, tehničkim intervencijama i osiguranjima manifestacija, na što je utrošeno 579 radnih sati. Izuzetno smo zadovoljni da je izgradnja Vatrogasnog doma u završnoj fazi i vjerujem da ćemo narednu Skupštinu društva održati u novim prostorima", istaknuo je Marin Mihovilović, predsjednik DVD-a Medulin, na Skupštini društva održanoj u petak u restoranu medulinskog kampa Kažela.

Općina Medulin spada u kategoriju posebno ugroženih istarskih općina od požara, naročito požara na otvorenom prostoru u ljetnim mjesecima, o čemu se itekako vodilo računa u pripremama za lanjsku protupožarnu sezonu. U suradnji s Područnom vatrogasnom zajednicom Pula i Vatrogasnom zajednicom Istarske županije izrađen je plan motrenja, ophodnje, dojave i dežurstva, koji je u cijelosti realiziran.

Članovi su se tijekom prošle godine angažirali u nizu preventivnih aktivnosti i u okviru toga u više navrata u vrtićima i osnovnoj školi u Medulinu i Banjolama održali predavanja s pokaznim vježbama o vatrogasnoj  djelatnosti. U suradnji  s Lovačkim društvom Istra sudjelovali su na uređenju i izradi protupožarnih prosjeka te u više navrata obavili prijevoz vode u pojilišta za divljač. 

I prošle je godine, u suradnji s PVZ Pula, VZIŽ-jem i Općinom Medulin, održano tradicionalno, 12. međunarodno natjecanje vatrogasnih ekipa u terenskim vozilima, na kojem je sudjelovalo 29 ekipa iz Hrvatske i Slovenije. Najmlađi članovi medulinskog DVD-a bili su veoma uspješni sudionici 1. natjecanja vatrogasne mladeži i pomlatka PVZ-a Pula. Društvo je nastavilo  plodnu  suradnju s drugim kolegama, među kojima se ističe suradnja s DVD-om Novi Marof i DVD-om  Kumrovec. Posebno je istaknuta dobra suradnja s Općinom Medulin i Turističkom zajednicom opće Medulin.

Skupština je tradicionalno zaključena proglašavanjem najboljeg vatrogasca DVD-a Medulin za 2014. godinu. Ta je titula neumornom predsjedniku društva Marinu Mihoviloviću koji je iznimnoe zaslužan za izgradnja novog Vatrogasnog doma.

Na sjednici su bili prisutni županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac te predstavnici DVD-a iz Barbana, Ližnjana, Peroja, Pule, Marčane, Sutivanca i Novog Marofa. (A. Č.)


Podijeli: Facebook Twiter