Marčana: Za novo radno mjesto 125.000 kn godišnje


Koeficijent za obračun osobnog dohodak stručnog savjetnika za prostorno uređenje u Općini Marčana povećan je s 3,1 na 3,15 zbog dodatnih uvjeta za obavljanje radnog mjesta, odlučilo je Općinsko vijeće Marčane na posljednjoj sjednici. Dodatni uvjeti su duže radno iskustvo koje sada mora biti minimalno pet godina na istim poslovima, a ne više tri, i znanje rada u AutoCadu, objasnio je pročelnik Zlatko Cetina. Inače, ovo je radno mjesto prazno od početka godine, a nova bi službenica na njega trebala pristići u kolovozu.

Odluka određuje i koeficijent od 2,85 za novo radno mjesto samostalnog upravnog referenta za pravne poslove i društvene djelatnosti. Osnovica koja se množi s koeficijentima, čulo se na Vijeću, iznosi 3.040 kuna. Pročelnik Cetina naveo je da potreba za novim radnim mjestom itekako postoji jer Odjel, odnosno zaposlenici imaju sve više obaveza i nastaju očiti problemi u administrativnom poslovanju.

Uz to, u pismenom obrazloženju ovakve odluke navodi se da neka radna mjesta nisu ni popunjena, poput komunalnog redara i referenta za uredska poslovanja. Novo radno mjesto samostalnog upravnog referenta opteretit će Općinski proračun sa 125 tisuća kuna godišnje (u pitanju su bruto sredstva), dok će povećanje koeficijenta radnog mjesta stručnog savjetnika za prostorno uređenje predstavljati dodatni trošak Općini od oko 2.000 kuna godišnje.

Najviši koeficijent ima pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela - 3,82, a najniži je predviđen za radno mjesto spremača - 1,07. U prvoj se kategoriji, uz pročelnika, nalazi i voditelj Odsjeka za proračun i financije s koeficijentom 2,8. Druga je kategorija rezervirana za stručnog savjetnika za prostorno uređenje i za samostalnog upravnog referenta, dok se u trećoj kategoriji s koeficijentom 1,91 nalaze referenti - administrativni tajnik općinskog načelnika, zatim referent za uredsko poslovanje, računovodstveni referent, referent za komunalno gospodarstvo i komunalni redar. Posljednja je četvrta kategorija namijenjena samo spremaču.

Prilikom glasanja za ovu odluku suzdržano je bilo troje vijećnika opozicijskog HSU-a. Jedan od njih, Anđelo Valić taj je stav objasnio riječima da je ovo bila prilika da se zapravo povećaju koeficijenti treće i četvrte kategorije, odnosno onih radnih mjesta za koje je predviđena niža stručna sprema. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter