Malu' i David Celić pomeli konkurenciju

Sudionici utrke u Piancavallu (Goran ŠEBELIĆ/CROPIX)
Sudionici utrke u Piancavallu (Goran ŠEBELIĆ/CROPIX)

Proteklog je vikenda na talijanskom skijalištu Piancavallo održano Otvoreno prvenstvo Umaga u veleslalomu "Memorijal Renco Kosinožić" u spomen prerano preminulom članu toga kluba, državnom demonstratoru skijanja i službenom fotografu Hrvatskog skijaškog saveza. U organizaciji Ski kluba Umag, pod pokroviteljstvom Grada Umaga i umaške Turističke zajednice, na Piancavallu se natjecalo nešto više od 40 skijaša rekreativaca iz Istre, Rijeke, Zaboka, Vrbovskog i Opatije.

Ovogodišnji pobjednik u ukupnoj muškoj konkurenciji je David Celić, a u ženskoj Malu' Celić, oboje iz Ski kluba Umag. U kategoriji juniora prvo je mjesto osvojio Marko Črnjević iz Zaboka, a drugo je pripalo Marku Vuksanoviću iz Opatije. U kategoriji seniora pobjedu je odnio David Celić ispred Bojana Božića i Ivana Štefeka, sva trojica iz Umaga. U kategoriji veterana najbrži je bio Andrej Hubel iz Umaga, drugo mjesto pripalo je Robertu Črnjeviću iz Zaboka, a treće Lucianu Visintin iz Umaga. Što se pak tiče starijih veterana, najbrži je bio Aleksandar Mrvoš  iz Vrbovskog, a slijede ga Ivica Ščurić iz Opatije i Dubravko Grgić iz Umaga.

U kategoriji mlađih djevojčica pobjedu je odnijela Ema Božić ispred Linde Hubel, obje iz Umaga. U kategoriji djevojčica najbrža je bila Malu' Celić, ispred Eni Celić, dok je u kategoriji juniorki prvo mjesto pripalo Olgi Visntin, sve iz umaškog Ski kluba. U kategoriji dama najbrža je bila Petra Vuksanović iz Opatije, a drugo je mjesto pripalo Ireni Vretovski iz Crikvenice. Nakon proglašenja pobjednika uslijedila je prezentacija Umaga kao turističke destinacije i tradicionalni ''mortadella party'', uz degustaciju vina Veralda.

- Iako smo trku premjestili zbog loših vremenskih uvjeta, veoma smo zadovoljni odazivom. Ovo rekreativno prvenstvo u veleslalomu održava se već 24. godinu, na što smo izrazito ponosni. Ukupno su tri trke koje se voze u sklopu Prvenstva Istre u veleslalomu za rekreativce, stoga nakon održane prve trke, 18. veljače slijedi deveto Otvoreno prvenstvo Pule i Poreča u veleslalomu koje će se održati na skijalištu Zoncolanu iznad mjesta Ravascletto u Italiji, i to u organizaciji Zeatoursa iz Pule i Ski kluba Poreč, kaže direktor Ski kluba Umag Silvan Renko.

Nakon Piancavalla i Zoncolana, istarska skijaška karavana seli se na završnicu Kupa Istre u veleslalomu na slovenski Krvavec. Ondje će se, u organizaciji pulskog Skijaškog kluba Istra, 4. ožujka odvoziti posljednja ovosezonska utrka veleslaloma za rekreativce. Svoj su dolazak na Krvavec najavili članovi KUD-a Mate Balota iz Raklja, članovi udruge srednjovjekovnih vitezova iz Savičente, a kao posebna gošća Istarske fešte na Krvavcu nastupit će hrvatska estradna zvijezda Lidija Bačić. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter