Male maškare prodefilirale Medulinom

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Male medulinske maškare, skupina od 280 vrtićke i školske djece, prodefilirale su u petak Medulinom te se okupile u sportskoj dvorani OŠ Dr. Mate Demarina, gdje ih je, uz prigodni program, čekao poklon iznenađenja. Zbog kiše i vjetra odustalo se od prvotne ideje okupljanja ispred malina na rivi. No, zato su skupine djece, predvođene svojim nastavnicima i odgojiteljima, pokazali da njeguju medulinsku baštinu i tradiciju: sportskom su dvoranom defilirali malini na vitar, kapešante, ribice Nemo, morske zvijezde, zapuhala je bura, a bilo je tu i pauka, spidermana, doktora i neandertalaca. Djeca su predstavila svoje maštovite kostime koje su izradila zajedno sa svojim odgojiteljima i nastavnicima, te uz pomoć roditelja, a potom su, vođena animatorima, izvela recitacije i plesne točke. 

Male su se medulinske maškare predstavile u 15 skupina sastavljene od mališana dječjih vrtića s područja općine Medulin (DV Medulin s područnim vrtićima Vinkuran i Premantura, medulinski Ciciban vrtić Sunčica iz Banjola). Sudjelovalo je i stotinjak djece nižih razreda medulinske OŠ Dr. Mate Demarina, čija ravnateljica Dragica Dorić napominje da su maske djeca izradila na posebnim radionicama uz pomoć nastavnika i roditelja.

- Zadovoljni smo jer nas Općina poziva na ovakve manifestacije kojima se rado odazivamo, rekla je Dorić.

Medulinski donačelnik Damir Demarin napomenuo je da je Općina, kao organizator, financijski i organizacijski poduprla manifestaciju.

- Male maškare toliko su narasle zahvaljujući sve većem broju djece da su prerasle u zaseban događaj. Puno je djece i zaslužuju zasebnu manifestaciju. Žao mi je što je loše vrijeme i ne možemo biti ispred vjetrenjače, rekao je Demarin. (M. V. I.)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter