Luka Planinić najbolji hrvatski prevoditelj

(M. RIMANIĆ)
(M. RIMANIĆ)

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima upriličio je prijem za Luku Planinića, učenika IV. razreda jezične gimnazije Pazinskog kolegija, hrvatskog pobjednika na natjecanju "Juvenes  Translatores".

Planinić je sudjelovao na ovom natjecanju u organizaciji Glavne uprave za pisano prevođenje Europske komisije za učenike do 17 godina. Na tom je natjecanju sudjelovalo više od tri tisuće učenika iz 740 srednjih škola iz svih zemalja Europske unije, a ocjenjivački odbor odabrao je 28 pobjednika, po jednog iz svake države članice.

Planinić je kao Hrvatski pobjednik prevodio s engleskog na hrvatski jezik tekst koji su napisali prevoditelji Europske komisije, a tema je bila europski identitet. Nakon ocjenjivanja svih prijevoda iz Hrvatske, prevoditelji Europske komisije ocijenili su Planinićev prijevod kao najtočniji, najtečniji i najkreativniji te ga proglasili najboljim mladim prevoditeljem u Hrvatskoj.

Krulčić je, osim Luke, pohvalio i mentoricu prof. Katarinu Breščić Šegota i ravnatelja Pazinskog kolegija dr. sc. Alejandra Castilla Jimeneza, koji su zasigurno dali svoj doprinos ovom velikom uspjehu. (M. RIMANIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter