Luka Grgorinić i Tea Miloš najbrži na škrapama

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Drugu godinu uzastopno u nedjelju je, u organizaciji Udruge kineziologa Pula, Arenaturista i Turističke zajednice Pula, održana utrka po stijenama obale Autokampa Stoja - BrodetRun/ŠkraPula. Najbrži na škrapama uvjerljivo se pokazao mladi Luka Grgorinić iz TK Pula, iza kojeg su na cilj stigli njegove klupske kolege, drugoplasirani Duje Marić, te trećeplasirana, ujedno najbrža u ženskoj konkurenciji, Tea Miloš.

Po škrapama Autokampa Stoja trčalo se dva kruga, odnosno oko pet kilometara, a na kraju utrke svi su natjecatelji, ukupno 32, počašćeni brodetom od škarpoča i škarpine s palentom. Za razliku od prošlogodišnje premijere Škrapule, kada se na utrku odazvao velik broj inozemnih gostiju, jučer ih je bilo u malom broju.

I dok su Grgorinić i Marić uvjerljivo stigli do cilja velika se borba vodila za treće mjesto u kategoriji trkača u kojoj je nastupilo 19 natjecatelja. U borbi Marka Ristića, Marka Jelića i Vlade Šćura, a "bronca" je pripala poznatom istarskom barmenu Ristiću. U konkurenciji deset natjecateljica, među kojima su bile i direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj, te direktorica marketinga Arenaturista Manuela Kraljević, nakon Miloš u cilj su kao druga stigle Maja Ferjančić, te kao treća Lovorka Tikvicki. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter