Lovren donirao novac za operaciju malog Puljanina

Dejan Lovren uplatio je potreban iznos za liječenje malog Puljanina (Facebook)
Dejan Lovren uplatio je potreban iznos za liječenje malog Puljanina (Facebook)

Na dan kad je hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren potpisao svoj vjerojatno najvažniji ugovor karijere s Liverpoolom, jedna je malena, ali hrabra beba, dječak Adrian, prvi put od rođenja, nakon gotovo četiri mjeseca izašao iz bolnice. Između ova dva bića ipak postoji veza, vjerojatno neraskidiva. Naime, Lovren je za liječenja malog Adriana donirao više od pola potrebnog iznosa.

Iako za koji dan ima tek četiri mjeseca, mali Puljanin Adrian težak je 2.400 kilograma. Beba Dine Kaligarić i Jadrana Malinarića, rođena je hitnim carskim rezom u 29. tjednu trudnoće zbog manjka plodne vode. Rođen je s takozvanom skrotalnom hipospadijom, a budući da se radi o teškoj anomaliji mokraćnog kanala, nužna je posebna operacija i to u Beogradu.

Adrian se rodio s 570 grama i tek 30 centimetara, tri mjeseca proveo je u riječkoj bolnici, zadnjih deset dana u pulskoj, a prekjučer je prvi put stigao u svoj dom. Prihvatio je hranjenje na bočicu, tako da lagano napreduje, doznajemo od roditelja.

Ova je situacija probudila pulsku udrugu Probudi se (ex Facebook Puljani humanitarci), nakon što ih je o situaciji informirala volonterka koja poznaje roditelje malog Adriana. Odmah su posjetili roditelje koji su im dostavili svu liječničku dokumentaciju iz koje je vidljiva nužnost operacije. Saznali su i to da beogradska bolnica bilježi stopostotnu uspješnost operacija kakva predstoji malenom Adrianu.

Pulski humanitarci, na čelu sa Slađanom Božac Vujica koja je u udruzi zadužena za donacije, te predsjednikom Damirom Bošnjakom odmah su, kako to i inače njihov princip rada nalaže, putem stranica na društvenoj mreži Facebook oglasili poziv za pomoć roditeljima u pokrivanju troškova operacije, koji su zajedno s kontrolama prije i nakon nje, procijenjeni na 80 tisuća kuna.

- Građani su se odmah počeli odazivati i uplaćivati novac za pomoć bebi koja je rođena u šestom mjesecu trudnoće. S akcijom smo započeli prije mjesec dana, a prije desetak dana priča je objavljena i na jednom portalu. Dan nakon toga stigla je uplata u iznosu od 50 tisuća kuna hrvatskog nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena. Odmah smo kontaktirali Hrvatski nogometni savez odakle su nam potvrdili da je doista Lovren uplatitelj, te prenijeli njegovu želju da ga povremeno obavještavamo o zdravstvenom stanju malenog Adriana, ispričala nam je emotivno dirnuta Slađana Božac Vujica. (Sanda ROJNIĆ SINKOVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter