Lovnokinološki kup: Najbolji Đulijano Jelčić


Đulijano Jelčić s engleskom setericom Ajšom, kao predstavnik Lovnog ureda Pula, pobijedio je na subotnjem četvrtom natjecanju Lovačkog saveza Istarske županije na lovnokinološkom kupu "Sv. Hubert" održanom u lovištu Motovun.

Za nijansu je u "baražu" bio bolji od Predraga Demirovića i njegovog psa Bricka, predstavnika Lovnog ureda Buzet. Predstavnik Labina, Marko Černjul i njegov Luks, bili su treći pobijedivši u doigravanju za "broncu" Lučana Cukona s psom Lakijem. Prva dvojica, Jelčić i Demirović, sa svojim će psima predstavljati istarske lovce na državnom prvenstvu u lovnoj kinologiji koje će se održati 17. i 18. listopada u Viljevu u podravskoj Moslavini.

U natjecanju koje se održalo na području kojim gospodari Lovačka udruga "Fazan" iz Motovuna sudjelovalo je deset lovaca i njihovih pasa. Natjecanje se odvijalo u teškim uvjetima, praćeno povremenim pljuskovima, ali su, kažu lovnokinološki suci Lino Catela, Milivoj Dagostin, Matija Galant i Efrem Močibob, postignuti vrlo dobri rezultati, čemu je doprinijela i veća količina divljači na terenu. Predsjednik županijskog Lovačkog saveza Gracijano Prekalj uručio je predsjedniku motovunskih lovaca Arminu Kotigi grb Lovačkog saveza Istre. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter