Ližnjanci skupili pomoći za Gunju

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Irena Savić i Snježana Černjak, predsjednica i potpredsjednica Društva Naša djeca Ližnjan, u četvrtak su nam iznijele da su završile s prikupljanjem pomoći za stradale u Gunji, te da tijekom dana očekuju kamion tvrtke Kutjevo d.d. koji će prikupljeno prenijeti u kontejnersko naselje u Gunju.

- Zadovoljni smo prikupljenom količinom jer smo sakupili nekoliko stotina kilograma hrane koja nije kvarljiva, zatim drogerije i dječjih potrepština. Bilo je tu nekoliko kilograma mesnog nareska i tunjevine, paštete, povrća u konzervama, palente, mlijeka, žitarica, riže, pašte, čokolade, čokolina, smokija, keksa, ali i papirnatih maramica, sapuna i šampona, navela je Černjak.

Pojasnila je da je prikupljanje pomoć započelo na poziva DND-a Vinkovci s kojima su i ranije uspješno surađivali i uvjerili se da poslana pomoć stiže do osoba kojima zaista treba. Zaključila je da čitava akcija ne bi uspjela bez pomoći OŠ Mate Demarina iz Medulina i područnih odjela Ližnjan i Šišan.

Tu su i marketi Tanja i Diona, udruge Naš san njihov osmjeh, tvrtke Kutjevu d.d. i svi mještani, roditelji i djeci te vrijedni volonteri. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter