Glas Istre
Petak
28.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
28.04
Ediju Pauru vezanom za stup prilazili su znatiželjni mještani Ližnjana
> Fotogalerija
# #

Ližnjan: Vezao se lancem pred zgradom Općine!

Objavljeno: 13.02.2017 | 17:08 Zadnja izmjena: 13.02.2017 | 17:13 38 komentara

Izvjesivši transparente i zavezavši nogu lancem za prometni znak, Edi Pauro odlučio je u ponedjeljak točno u podne javnim prosvjedom na cesti pred zgradom Općine Ližnjan riješiti svoje i komunalne probleme u Muntiću. Kako nam je rekao, niz je problema u njegovom selu, počevši s bespravnom gradnjom na javnom dobrom, a sve je, kaže, kulminiralo gradnjom nastambi za smještaj lovačkih pasa na komunalnoj zemlji.

Te slučajeve prijavljivao je i nizu institucija, što argumentira i obilnom dokumentacijom, pa i policiji, koja je, prema njegovim riječima, i intervenirala lani u srpnju uslijed prijetnji i sukoba u selu, kojeg on posprdno zbog velikog broja pasa naziva "Vau Vau Land".

Boksovi za pse na javnom dobru

No, njegove zahtjeve, tvrdi Pauro, godinama jedna služba kao lopticu prebacuje na drugu, a problemi se ne rješavaju jer općinski komunalni redar Dinko Boljun ne obavlja svoj posao i izbjegava izlaziti na teren.

- Podigli su bokseve za breke na javnom dobru, drže ih za talijanske lovce, hranu im donose veterinari, kosti se bacaju naokolo, sve smrdi od kuhanja mesa… Ne mogu barkun dopriti da breki ne počnu zavijati, a gadne velike muhe koje se zbog njih tu skupljaju ulijeću mi u stan. Zbog bespravne gradnje na javnim dobrima ograničen mi je put do moje štale. A komunalni redar ne poduzima ništa, rekao nam je Pauro prije nego se vezao za stup. (Napisao i snimio Zvjezdan STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKANovosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik