Ližnjan i Šišan dobivaju nudističke plaže


Na Staru godinu načelnica općine Ližnjan Maja Cvek, sukladno zakonskoj regulativi, donijela je plan upravljanja pomorskim dobrom općine za 2014. godinu. Plan određuje upravljanje pomorskim dobrom na području ližnjanske općine, postupke davanja koncesijskih odobrenja za gospodarsko korištenje pomorskog dobra, definira namjenu i korištenje površina, sredstva za redovno upravljanje, popis djelatnosti koje se mogu obavljati na području pomorskog dobra te mikrolokacije za obavljanje djelatnosti.

- Planom se prvi put razmišljalo o razvoju naturizma, pa je na šišanskom i ližnjanskom području određena po jedna lokacija plaža za naturiste gdje je dozvoljeno kupanje i sunčanje bez odjeće, a od gosta se očekuje da se pridržava normi naturističkog ponašanja. Također, određena je po jedna lokacija za kupače s kućnim ljubimcima, odnosno psima. Plan je poduzetnički jer otvara mogućnost zapošljavanja, odnosno u funkciji je jačanja gospodarske djelatnosti, a u isto vrijeme, ako se ostvari, omogućuje Općini Ližnjan da tim novcema bolje brine o svojoj obali, odnosno moći će se uređivati pomorsko dobro u svrhu turizma. Pozivam se poslovne subjekte da pronađu svoj interes u ovome planu i iskoriste mogućnosti koje taj plan pruža, ističe načelnica Cvek.

Na gotovo trideset kilometara dugoj obali određeno je trinaest najposjećenijih mikrolokacija na kojima će biti moguće postaviti određene sadržaje. To su dio obale uz autokamp Kažela, uvala Lokvice, Levan, Jalić, uvala Lakošaše, Mulo od fabrike – Salbunić, Puntice, Matićev pisak – Živa voda, Kargadur, Vela i Mala Draga, Uvala Kala i Punta Sv. Stipana. (Piše C. B. GALIĆ)

VIŠE O OVOJ TEMI U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter