Lidl u Medulinu otvara se u ponedjeljak

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Lidlov supermarket otvara se u Medulinu u ponedjeljak, 20. veljače, u 8 sati. Trgovinu koja se nalazi na samom ulazu u mjesto, pored Plodina, svečano će otvoriti njena voditeljica Jelena Novković i medulinski načelnik Goran Buić. Nastupit će stand-up komičar Goran Vugrinec Goc, dok će zbor učenika OŠ Dr. Mate Demarina

prirediti glazbeni program. Posjetiteljima će se dijeliti krafne, slatkiši, kava, čaj i baloni. Riječ je o 91. Lidlovoj trgovini otvorenoj u Hrvatskoj, prvoj u ovoj godini. Objekt je podignut u samo nekoliko mjeseci: lanjskog kolovoza ishodovale su se dozvole, da bi gradnja počela koncem rujna. U Lidlu tvrde da će cijene biti jednake onima koje su istaknute u drugim Lidlovim supermarketima, što osobito raduje domaće stanovništvo, nezadovoljno visokim cijenama u obližnjim Plodinama. Štoviše, nadaju se da će zdrava konkurencija sniziti previsoke cijene, "prilagođene" džepu turista. Buić smatra da su dva velika marketa potrebna Medulinu s obzirom na velik broj turista koji ovdje borave u sezoni, ali i u naseljima koja gravitiraju Medulinu.

- Medulinska rivijera ostvaruje čak 2,5 milijuna noćenja godišnje, velik je pritisak turista i mještana. Općina ovime dobiva infrastrukturu, ali i komunalni doprinos koji kasnije može ulagati drugdje. Tu su, naravno, i nova radna mjesta, veli načelnik.

Za potrebe novog supermarketa Općina Medulin, Županijska uprava za ceste i pulski Vodovod rekonstruirali su raskrižje te izgradili oborinsku odvodnju, javnu rasvjetu i vodovodnu mrežu u ukupnoj vrijednosti od oko 1,2 milijuna kuna, dok je Lidl za podizanje objekta na parceli koju je kupio od privatne osobe u općinski proračun uplatio 1,7 milijuna kuna komunalnog doprinosa. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter