Licul i Grbin o nerealiziranim obećanjima pulske gradske uprave

Maricio Licul i Peđa Grbin osvrnuli su se na neispunjena obećanja Borisa Miletića (Dejan ŠTIFANIĆ)
Maricio Licul i Peđa Grbin osvrnuli su se na neispunjena obećanja Borisa Miletića (Dejan ŠTIFANIĆ)

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj na parkingu Marsovo polje, iza zgrade Croatie, Mauricio Licul, gradski vijećnik i nezavisni kandidat za gradonačelnika Grada Pule, i Peđa Grbin, saborski zastupnik SDP-a, govorili su o nerealiziranim obećanjima gradonačelnika Borisa Miletića u proteklih 11 godina.

- Kao što znate, otkad smo predstavili Mauricia Licula kao našeg kandidata za gradonačelnika Pule, govorimo o stvarima koje ćemo mi predstaviti kao naš izborni program, pa i o stvarima koje je sadašnji gradonačelnik obećao, ali ih nikad nije ispunio. I što smo dobili zauzvrat? To što su nas prozvali da nismo dobro Puležani. Ali ustvari takva nas prozivka raduje i govori da gradonačelnik i njegova ekipa ne znaju suvislo odgovoriti na kritike. Znači, danas gradonačelnik Miletić ne može stati ispred olimpijskog bazena, uređenih trgova i ulica ili garažnih kuća i jednostavno nas ušutkati činjenicama, jer ih nema, istaknuo je Grbin.

Podsjetio je da se već godinama u Puli obećava izgraditi četiri garažne kuće, uz rasprave o još nekoliko lokacija na kojima bi se trebao riješiti problem parkirališnih mjesta, ali umjesto toga i dalje svi Puljani i ostali vozači koji dolaze u naš grad imaju velikih problema s gužvama na gradskim prometnicama kao i sa parkirališnim mjestima.

Mauricio Licul je pak naglasio da se u gradu Puli više ništa neće raditi "zbrda-zdola".

- Nije slučajno što smo vas pozvali na konferenciju upravo ovdje, na mjesto na kojem je trebala niknuti jedna od gradskih garažnih kuća, ali nje nema. Nije toliko problem to što je nema, nego što je potrošen gradski novac na izradu dokumentacije za nešto za što se u početku znalo da postoji problem dijela vlasništva. Čvrsto obećajem da, ukoliko dobijem povjerenje građana, više se neće u Puli ići u bilo koji projekt ukoliko nemamo jasne konstrukcije, dokumente i podatke da se određeni projekt može realizirati. Na takve se uzaludne i na samom početku osuđene na propast projekte uludo potrošio ogroman novac građana. Dosadašnji način vođenja grada nije urodio plodom, i zato pozivam sve građanke i građane Pule da u što većem broju izađu na izbore i promijene situaciju u našem gradu, rekao je Licul.

Dodao je da građanima neće obećavati četiri, pet ni deset garažnih kuća, nego jednu koja će biti realizirana s ciljem rasterećenja prometa u gradu i podizanja standarda prometa. Grbin je na kraju poručio da je žalosno što gradska vlast ponovo neposredno pred izbore kreće s realizacijom nekih projekata o kojima govori već 11 godina, te napomenuo da takva praksa jednom mora prestati. (P. SOFTIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter