Liče Faraguna: Leonarda Budija oduševila glasom


Na inicijativu nastavnika, roditelja i učenika Centra "Liče Faraguna" iz Labina, a zahvaljujući labinskom glazbeniku Predragu Ljuni i Kristianu Stojiću, voditelju labinskog Rock Kafea, održano je godišnje druženje i zabava.

Tom je prigodom upriličen i koncert  Leonarde Budija, pulske pjevačice i polaznice tamošnje glazbene škole. U prepunom Rock Kafeu, Leonarda je, na oduševljenje nazočnih, pokazala svoju nadarenost i umijeće pjevanja, ne ostavljajući pritom nikog ravnodušnim. Tražio se bis, a ravnateljica Centra Liče Faraguna Elide Juričić, zahvalila se Leonardi prigodnim poklonom.

O Leonardi smo pisali i lani s obzirom da je riječ o 20-godišnjoj djevojci koja je rođena s cerebralnom paralizom, ali joj to nije bila prepreka da u životu ostvari ono što voli. Tako je odmalena, uz pomoć roditelja, njegovala svoj nesporni talent za pjevanjem te završila osnovno glazbeno obrazovanje smjer harmoniku, koje je završavala paralelno sa osnovnom školom.

Pa ipak, upisala je i završila srednju Ekonomsku školu, da bi se potom ponovno vratila u srednjoškolske klupe, ali ovaj put posve drugačijeg usmjerenja - onog glazbenog. Nakon završetka Ekonomske škole, zahvaljujući postojanju odredbi Zakona o umjetničkom obrazovanju, lani je tako upisala prvi pripremni razred Srednje glazbene škole kojeg redovno pohađa. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter